TË FUNDIT
Europa përgatit plan strategjik për Hormuzin pa SHBA E burgosur në Iran, përkeqësohet gjendja shëndetësore e fitueses së Çmimit Nobel Sinjale peqeje, Irani propozon kalim të sigurt të anijeve në anën omanite të Ngushticës së Hormuzit Aksident në Lezhë, plagosen drejtuesi i motorit dhe një grua shtatzënë 300 mln euro në vit do lëvizin nën det, megaprojekti nënujor që do të lidhë Italinë me Spanjën Shtëpia e Bardhë: Bisedimet me Iranin produktive, bllokada detare tashmë në fuqi
Europa përgatit plan strategjik për Hormuzin pa SHBA E burgosur në Iran, përkeqësohet gjendja shëndetësore e fitueses së Çmimit Nobel Sinjale peqeje, Irani propozon kalim të sigurt të anijeve në anën omanite të Ngushticës së Hormuzit Aksident në Lezhë, plagosen drejtuesi i motorit dhe një grua shtatzënë 300 mln euro në vit do lëvizin nën det, megaprojekti nënujor që do të lidhë Italinë me Spanjën Shtëpia e Bardhë: Bisedimet me Iranin produktive, bllokada detare tashmë në fuqi
14° Tiranë, Shi i lehtë

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Bordi i Transparencës Samiti i Diasporës
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:
Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Bordi i Transparencës Samiti i Diasporës

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

Murtaja e deleve

Murtaja e të imtave shfaqet në Bulqizë, asgjësohen 220 krerë dhi në Shupenzë
Aktualitet

Ferma ku mbarshtoheshin dhitë, në Shupenzë, është vendosur në karantinë, ndërsa në një perimetër prej rreth 10 kilometrash është kryer hetim epidemiologjik për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të sëmundjes.

19:28 3 h më parë15.04.2026.

Autori
Të fundit
Europa përgatit plan strategjik për Hormuzin pa SHBA
Lindja e Mesme

Europa po përgatit një plan të ri strategjik për garantimin e sigurisë detare në Ngushticën e Hormuzit pas përfundimit të konfliktit, duke synuar krijimin e një koalicioni të gjerë ndërkombëtar pa pjesëmarrjen e Shteteve të Bashkuara.

22:24 8 min më parë15.04.2026.

Autori
E burgosur në Iran, përkeqësohet gjendja shëndetësore e fitueses së Çmimit Nobel
Lindja e Mesme

E burgosur në Iran, përkeqësohet gjendja shëndetësore e fitueses së Çmimit Nobel

Vëllai i saj, Hamidreza Mohammadi, i cili jeton në Norvegji, deklaroi se ajo mbahet në një qeli me të burgosur të akuzuar për vrasje dhe është kërcënuar disa herë me vdekje nga disa prej tyre.

22:14 18 min më parë15.04.2026.

Autori
Sinjale peqeje, Irani propozon kalim të sigurt të anijeve në anën omanite të Ngushticës së Hormuzit
Lindja e Mesme

Sinjale peqeje, Irani propozon kalim të sigurt të anijeve në anën omanite të Ngushticës së Hormuzit

Ky propozim mund të përfaqësojë hapin e parë konkret nga ana e Iranit për të zbutur qëndrimet e ashpra të javëve të fundit, të cilat përfshinin vendosjen e tarifave për kalimin në këtë rrugë ndërkombëtare.

22:01 31 min më parë15.04.2026.

Autori
Aksident në Lezhë, plagosen drejtuesi i motorit dhe një grua shtatzënë
Kronikë

Një aksident rrugor me pasojë plagosjen e dy personave është regjistruar mbrëmjen e sotme në aksin Balldren-Torovicë, në Lezhë.

21:26 1 h më parë15.04.2026.

Autori
300 mln euro në vit do lëvizin nën det, megaprojekti nënujor që do të lidhë Italinë me Spanjën
TEKNOLOGJI

300 mln euro në vit do lëvizin nën det, megaprojekti nënujor që do të lidhë Italinë me Spanjën

Projektet janë kabllot ‘Apollo Link’ dhe ‘Iberia Link’, dy infrastruktura të projektuara për të transportuar sasi të mëdha të energjisë elektrike, veçanërisht asaj të rinovueshme, në të gjithë Mesdheun dhe për të përmirësuar lidhjen midis rrjeteve kombëtare.

21:05 1 h më parë15.04.2026.

Autori
Më të lexuarat
Ushtria amerikane dhe ajo shqiptare stërviten në Bizë me dronët ‘Puma’
Aktualitet

Ushtria amerikane dhe ajo shqiptare stërviten në Bizë me dronët ‘Puma’

Ambasada amerikane bën të ditur mbajtjen e stërvitjes përmes një postimi në rrjetet sociale, duke nënëvizuar se teknologjia amerikane vijon të luajë një rol kyç në forcimin e sigurisë dhe kapaciteteve mbrojtëse të Shqipërisë.

18:58 3 h më parë15.04.2026.

Autori
Aktualitet

Ferma ku mbarshtoheshin dhitë, në Shupenzë, është vendosur në karantinë, ndërsa në një perimetër prej rreth 10 kilometrash është kryer hetim epidemiologjik për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të sëmundjes.

Autori
“Mos të flasin më armët”, Erdogan bën fajtor Netanjahun për luftën në Iran: Ai është kasapi i Gazës!
RAJON

“Mos të flasin më armët”, Erdogan bën fajtor Netanjahun për luftën në Iran: Ai është kasapi i Gazës!

Lideri turk bëri me dije se Ankaraja po ndërmerr veprimet dhe iniciativat e nevojshme diplomatike që synojnë uljen e tensionit, zgjatjen e armëpushimit dhe vazhdimin e bisedimeve mbi sulmet e Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit ndaj Iranit.

20:00 2 h më parë15.04.2026.

Autori
“Siguria e Europës në rrezik”, Meloni pret Zelensky-n: Zhvillojmë dronë bashkë me Ukrainën
Europa

“Siguria e Europës në rrezik”, Meloni pret Zelensky-n: Zhvillojmë dronë bashkë me Ukrainën

Kryeministrja italiane Giorgia Meloni ka pritur në Romë presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky, duke konfirmuar vazhdimin e mbështetjes së fortë të Italisë ndaj Kievit.

20:21 2 h më parë15.04.2026.

Autori
TEKNOLOGJI

Projektet janë kabllot ‘Apollo Link’ dhe ‘Iberia Link’, dy infrastruktura të projektuara për të transportuar sasi të mëdha të energjisë elektrike, veçanërisht asaj të rinovueshme, në të gjithë Mesdheun dhe për të përmirësuar lidhjen midis rrjeteve kombëtare.

21:05 1 h më parë15.04.2026.

Autori
SHQIPËRI
Kronikë

Një aksident rrugor me pasojë plagosjen e dy personave është regjistruar mbrëmjen e sotme në aksin Balldren-Torovicë, në Lezhë.

21:26 1 h më parë15.04.2026.

Autori
Berisha paralajmëron përjashtime nga PD: Bashkëpunimi me kundërshtarin nuk tolerohet
Politikë

Berisha paralajmëron përjashtime nga PD: Bashkëpunimi me kundërshtarin nuk tolerohet

Thirrjet për uljen e tensioneve brenda Partisë Demokratike nuk kanë ndryshuar qëndrimin e prerë të kryetarit Sali Berisha, i cili paralajmëroi masa të forta ndaj kujtdo që bashkëpunon me kundërshtarët politikë.

20:04 2 h më parë15.04.2026.

Autori
Aktualitet

Autori
“Ishte engjëll, kërkojmë drejtësi”, familjarët e shqiptares që ndërroi jetë në Greqi: Nuk kishte lidhje me drogën
Kronikë

“Ishte engjëll, kërkojmë drejtësi”, familjarët e shqiptares që ndërroi jetë në Greqi: Nuk kishte lidhje me drogën

Një ngjarje e rëndë që ka tronditur opinionin publik në Greqi dhe më gjerë ka në qendër një 19-vjeçare shqiptare, e cila humbi jetën në rrethana tragjike në ishullin e Kefalonisë, ndërsa familjarët e saj kërkojnë zbardhjen e plotë të së vërtetës dhe vënien e përgjegjësve para drejtësisë.

19:13 3 h më parë15.04.2026.

Autori
BOTË
Lindja e Mesme

Europa po përgatit një plan të ri strategjik për garantimin e sigurisë detare në Ngushticën e Hormuzit pas përfundimit të konfliktit, duke synuar krijimin e një koalicioni të gjerë ndërkombëtar pa pjesëmarrjen e Shteteve të Bashkuara.

22:24 8 min më parë15.04.2026.

Autori
Lindja e Mesme

Vëllai i saj, Hamidreza Mohammadi, i cili jeton në Norvegji, deklaroi se ajo mbahet në një qeli me të burgosur të akuzuar për vrasje dhe është kërcënuar disa herë me vdekje nga disa prej tyre.

22:14 18 min më parë15.04.2026.

Autori
Lindja e Mesme

Ky propozim mund të përfaqësojë hapin e parë konkret nga ana e Iranit për të zbutur qëndrimet e ashpra të javëve të fundit, të cilat përfshinin vendosjen e tarifave për kalimin në këtë rrugë ndërkombëtare.

22:01 31 min më parë15.04.2026.

Autori
Shtëpia e Bardhë: Bisedimet me Iranin produktive, bllokada detare tashmë në fuqi
Lindja e Mesme

Shtëpia e Bardhë: Bisedimet me Iranin produktive, bllokada detare tashmë në fuqi

Shtetet e Bashkuara vijojnë kontaktet diplomatike me Iranin, ndërsa në të njëjtën kohë kanë zbatuar plotësisht një bllokadë detare ndaj porteve iraniane, sipas deklaratave të fundit nga Shtëpia e Bardhë.

20:41 1 h më parë15.04.2026.

Autori
RAJON
RAJON

Lideri turk bëri me dije se Ankaraja po ndërmerr veprimet dhe iniciativat e nevojshme diplomatike që synojnë uljen e tensionit, zgjatjen e armëpushimit dhe vazhdimin e bisedimeve mbi sulmet e Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit ndaj Iranit.

20:00 2 h më parë15.04.2026.

Autori
Në kulmin e luftës, Greqia nis shpimet në detin Jon, bast i madh për 270 miliardë metra kub gaz
RAJON

Në kulmin e luftës, Greqia nis shpimet në detin Jon, bast i madh për 270 miliardë metra kub gaz

Sipas mediave helene, qeveria në Athinë pretendon që programi i shpimit të nis nga shkurti i vitit 2027 dhe të ardhurat potenciale për shtetin grek nga shfrytëzimi komercial i bllokut 2 gjatë një periudhe 20-vjeçare të arrijnë në 10 miliardë euro.

18:27 4 h më parë15.04.2026.

Autori
19-vjeçaren shqiptare në Greqi e drogojnë në hotel dhe e lënë të vdesë në park, tre të arrestuar
RAJON

19-vjeçaren shqiptare në Greqi e drogojnë në hotel dhe e lënë të vdesë në park, tre të arrestuar

Sipas hetimeve paraprake, gjithçka nisi në një dhomë hoteli ku vajza kishte shkuar rreth mesnatës me një 23-vjeçar. Më pas, aty janë bashkuar edhe dy persona të tjerë, një grek dhe një 22-vjeçar shqiptar. Ata dyshohet se gjatë natës kanë konsumuar lëndë narkotike në grup.

16:56 5 h më parë15.04.2026.

Autori
Turqia nuk gjen qetësi, sulmi i dytë në shkolla në 48 orë, 4 viktima e 20 të plagosur
RAJON

Turqia nuk gjen qetësi, sulmi i dytë në shkolla në 48 orë, 4 viktima e 20 të plagosur

Të shtëna me armë zjarri u dëgjuan në një shkollë të mesme në Kahramanmaraş. Guvernatori i Kahramanmaraş, Mükerrem Ünlüer, raportoi se pati një sulm të armatosur në një shkollë në qytet, duke rezultuar në viktima dhe të plagosur sipas medias turke Hurriyet.

13:59 8 h më parë15.04.2026.

Autori
SPORT
Atletico e PSG në gjysmëfinale të Championsit, eliminohet Barcelona e Liverpool
Futboll

Atletico e PSG në gjysmëfinale të Championsit, eliminohet Barcelona e Liverpool

Atletico Madrid dhe Paris Saint-Germain kanë siguruar kualifikimin në gjysmëfinalet e UEFA Champions League, duke eliminuar dy gjigantë të futbollit europian, Barcelonën dhe Liverpoolin.

23:05 23 h më parë14.04.2026.

Autori
Elbasani triumfon me 10 lojtarë, “shkatërron” Partizanin me tre gola në pjesën e dytë
Futboll

Elbasani triumfon me 10 lojtarë, “shkatërron” Partizanin me tre gola në pjesën e dytë

Një ndeshje që dukej se do të ishte e komplikuar për Elbasanin mori një kthesë të papritur, me vendasit që triumfuan bindshëm 3-0 ndaj Partizanit, edhe pse luajtën për një kohë të gjatë me një lojtar më pak.

22:27 2 ditë më parë13.04.2026.

Autori
“Penalltitë në Kavajë i gjuan kali”, gjendja katastrofike e stadiumit “Besa”
Futboll

“Penalltitë në Kavajë i gjuan kali”, gjendja katastrofike e stadiumit “Besa”

Deputeti Taulant Balla tregoi gjendjen e rrënuar të impiantit, më 9 maj 2025 FSHF prezantoi projektin fitues për ndërtimin e impiantit modern të kategorisë 4 të UEFA-s.

18:41 2 ditë më parë13.04.2026.

Autori
Dy të kuq, dy gola dhe asnjë fitues mes Bylisit dhe Dinamos
Futboll

Dy të kuq, dy gola dhe asnjë fitues mes Bylisit dhe Dinamos

Bylisi dhe Dinamo kanë ndarë pikët në një barazim 1-1 këtë të hënë. Bylisi e nisi më mirë takimin dhe kaloi në avantazh në minutën e 9-të, kur Kamara shfrytëzoi një rivënie anësore të Përndrecës dhe dërgoi topin në rrjetë.

18:01 2 ditë më parë13.04.2026.

Autori
KULTURË
Grua besnike, virgjëreshë apo martire tragjike? Kryevepra e shekullit të 16-të që... nuk është ajo që duket
KULTURË

Grua besnike, virgjëreshë apo martire tragjike? Kryevepra e shekullit të 16-të që... nuk është ajo që duket

Kompozimi të kujton fort Mona Lisën e Leonardo da Vinçit, por vepra e Rafaelit dallohet për qartësi dhe qetësi më të madhe. Vështrimi i gruas së re është më pak misterioz dhe më i qëndrueshëm, duke krijuar një ndjenjë kontrolli dhe ekuilibri.

09:28 2 ditë më parë13.04.2026.

Autori
Më e lartë se Kapitoli/ "Harku i trumfit"  i Uashingtonit, projekti i Shtëpisë së Bardhë
KULTURË

Më e lartë se Kapitoli/ "Harku i trumfit" i Uashingtonit, projekti i Shtëpisë së Bardhë

Shtëpia e Bardhë ka zbuluar vizatimet për një hark prej 250 këmbësh (76 metrash) që Donald Trump dëshiron të ndërtojë në kryeqytetin e SHBA-së.

16:01 4 ditë më parë11.04.2026.

Autori
Ndërron jetë aktori i njohur shqiptar
KULTURË

Ndërron jetë aktori i njohur shqiptar

Kinematografia dhe skena shqiptare kanë humbur një prej figurave të njohura, pasi është ndarë nga jeta në moshën 68-vjeçare aktori Ilir Shkurti.

18:12 10 ditë më parë05.04.2026.

Autori
Ryan Gosling në vend të parë me filmin "Project Hail Mary"
KULTURË

Ryan Gosling në vend të parë me filmin "Project Hail Mary"

Ryan Gosling vazhdon të dominojë arkëtimet në Amerikën e Veriut. "Project Hail Mary", ku ai luan rolin e një profesori shkence të thirrur për të shpëtuar botën, konfirmoi renditjen e tij në vendin e parë në fundjavën e dytë me 54.5 milionë dollarë.

19:44 17 ditë më parë29.03.2026.

Autori
SHOWBIZ
Një muaj pas arrestimit, Britney Spears shtrohet vullnetarisht në një qendër rehabilitimi: Kam prekur fundin!
SHOWBIZ

Një muaj pas arrestimit, Britney Spears shtrohet vullnetarisht në një qendër rehabilitimi: Kam prekur fundin!

Këngëtarja 44-vjeçare kishte përfunduar në pranga afro një muaj më parë, me akuzën e drejtimit të automjetit në gjendje të dehur.

20:44 2 ditë më parë13.04.2026.

Autori
Janë 56 dhe 62 vjeç, por Lauren Sanchez do fëmijë me Jeff Bezos
SHOWBIZ

Janë 56 dhe 62 vjeç, por Lauren Sanchez do fëmijë me Jeff Bezos

Sanchez më pas sqaroi se nuk është shtatzënë me fëmijën e pronarit të Amazon.

10:18 2 ditë më parë13.04.2026.

Autori
“Dhurata e lamtumirës”, Ben Affleck i fal Jennifer Lopez vilën miliona dollarëshe
SHOWBIZ

“Dhurata e lamtumirës”, Ben Affleck i fal Jennifer Lopez vilën miliona dollarëshe

Sipas raportimeve, Affleck e ka transferuar pjesën e tij tek ish-bashkëshortja pa asnjë pagesë, si një lloj “dhurate lamtumire”.

21:24 4 ditë më parë11.04.2026.

Autori
Stefano Gabbana jep dorëheqjen nga drejtimi i Dolce & Gabbana
SHOWBIZ

Stefano Gabbana jep dorëheqjen nga drejtimi i Dolce & Gabbana

"Stefano Gabbana ka dhënë dorëheqjen si kryetar i Dolce & Gabbana, i cili u mor përsipër nga Alfonso Dolce (vëllai i Domenico-s dhe CEO aktual, red.)", dhe po vlerëson të ardhmen e aksioneve të tij prej 40%, duke sjellë një fazë vendimtare për shtëpinë e modës.

17:41 5 ditë më parë10.04.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes