Rikthehet në burg ish ministri Lefter Koka, vendimi nga Apeli i GJKKO-së
Ish ministri i Mjedisit Lefter Koka do të rikthehet në qeli pas vendimit të Apelit të GJKKO, për sa i përket iceneratorit të Tiranës.
15:44 3 h më parë14.05.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.
Ish ministri i Mjedisit Lefter Koka do të rikthehet në qeli pas vendimit të Apelit të GJKKO, për sa i përket iceneratorit të Tiranës.
15:44 3 h më parë14.05.2026.
Autori
Për momentin nuk janë bërë ende publike detaje mbi qëllimin e plotë të vizitës së ambasadorit Silvio Gonzato në GJKKO, takimi vjen menjëherë pas inaugurimit të sallave të reja të gjykimit.
18:11 59 min më parë14.05.2026.
Autori
Kreu i shtetit theksoi se rezoluta është dëshmi e pakundërshtueshme e një politike serioze dhe të përgjegjshme, të fokusuar plotësisht në agjendën reformuese të vendit për transformimin demokratik, institucional, ekonomik dhe social.
17:57 1 h më parë14.05.2026.
Autori
Seanca parlamentare e kësaj të enjteje është shoqëruar me tensione gjatë betimit të Genta Tafa Bungo si Komisionere për Mbrojtjen nga Diskriminimi.
17:41 1 h më parë14.05.2026.
Autori
Parashikon që institucionet dhe forcat politike të angazhohen në mënyrë të koordinuar për të çuar përpara procesin e negociatave me Bashkimin Europian, u mbështet nga 114 ligjvënës.
17:13 1 h më parë14.05.2026.
Autori
Pesë turistë italianë kanë humbur jetën gjatë një zhytjeje nënujore në Maldive. Sipas Ministrisë së Jashtme italiane, viktimat po kryenin një zhytje pranë atolit Vaavu, afër zonës Alimathaa, kur ndodhi incidenti fatal.
19:00 10 min më parë14.05.2026.
Autori
Sipas raportimeve të inteligjencës amerikane të cituara nga Washington Post, disa kompani kineze kanë zhvilluar diskutime me Iranin për dërgesa armësh përmes vendeve të treta, në mënyrë që të fshihet origjina e tyre.
18:44 26 min më parë14.05.2026.
Autori
Marrëdhëniet mes Shtetet e Bashkuara dhe Kinës janë rikthyer në qendër të vëmendjes globale pas takimit mes presidentit amerikan Donald Trump dhe liderit kinez Xi Jinping në Pekin, ku u diskutuan çështje kyçe si tregtia, energjia, Tajvani dhe tensionet në Lindjen e Mesme.
16:55 2 h më parë14.05.2026.
Autori
Mbi 100 persona kanë humbur jetën në një stuhi të dhunshme në Utta Pradesh, shtetin më të populluar të Indisë. Pemët që bien, strukturat që shemben dhe rrufetë vranë të paktën 104 persona, plagosën më shumë se 50 dhe dëmtuan shtëpi në Indinë veriore, thanë zyrtarët.
15:24 3 h më parë14.05.2026.
Autori
Njoftimi është dërguar nga Byroja për Çështje Legjislative e Departamentit Amerikan të Shtetit, në përputhje me Ligjin për Kontrollin e Eksportit të Armëve dhe i është përcjellë Komitetit për Marrëdhënie me Jashtë të Senatit.
18:32 38 min më parë14.05.2026.
Autori
Njoftimi për furnizimin e Kosovës me armatim të ri amerikan vjen në kohën kur kongresistë amerikanë po bëjnë thirrje që Uashingtoni ta mbështesë anëtarësimin e Kosovës në Organizatën e Traktatit të Atlantikut Verior.
15:52 3 h më parë14.05.2026.
Autori
Minatorët kishin mbetur në nëntokë për rreth 12 orë, në një thellësi prej afro 800 metrash, pasi një defekt në linjën 35 kV shkaktoi ndërprerje të energjisë elektrike në minierën e Trepçës në orët e para të mëngjesit.
15:13 3 h më parë14.05.2026.
AutoriVetëvendosje pretendon se Hysni Mehani ndodhej në kafenenë “Solo” së bashku me deputeten Arjeta Fejza dhe disa aktivistë të partisë, kur fillimisht është goditur me grusht dhe më pas me gotë në kokë. Në anën tjetër, Sami Lushtaku e mohoi versionin e Vetëvendosjes dhe pretendoi se ai u provokua.
14:45 4 h më parë14.05.2026.
Autori
Shkak janë bërë detyrimet e pashlyera ndaj ish-futbollistëve dhe ish-zyrtarëve të klubit, të cilët kanë fituar gjyqet kundër bardhebluve në organin më të lartë të futbollit botëror.
17:27 1 h më parë14.05.2026.
Autori
Pamjet tregojnë disa xhirime që po zhvilloheshin në rrethin e mesit të fushës, si edhe trajnerin duke ecur mes trofeve të fituar gjatë periudhës së tij te klubi anglez.
16:52 2 h më parë14.05.2026.
Autori
Një grup shkencëtarësh kanë paralajmëruar FIFA-n se masat e saj aktuale të sigurisë nga nxehtësia për Kupën e Botës 2026 janë "të pamjaftueshme" dhe mund t'i vënë lojtarët në rrezik serioz për dëmtime.
15:49 3 h më parë14.05.2026.
Autori
Kombëtarja shqiptare U-21 ka zyrtarizuar një tjetër ndeshje miqësore në kuadër të përgatitjeve për Kampionatin Europian U-21, ku Shqipëria është e kualifikuar automatikisht si një nga vendet organizatore.
14:39 4 h më parë14.05.2026.
Autori
Drama e Netflix-it, Adolescence, ishte fituesi i madh në Çmimet Bafta Television të dielën, me The Celebrity Traitors dhe Last One Laughing që morën gjithashtu një pjesë të lavdisë.
22:17 2 ditë më parë11.05.2026.
AutoriRama e cilësoi Papavramin si një figurë të rrallë artistike dhe njerëzore, duke vënë në dukje jo vetëm talentin e tij si muzikant, por edhe integritetin dhe dimensionin e tij intelektual e shoqëror.
19:21 2 ditë më parë11.05.2026.
Autori
Në një atmosferë festive, ku muzika amerikane dhe shqiptare u bashkuan në të njëjtën skenë, Tirana u kthye mbrëmjen e së enjtes në një simbol të miqësisë së fortë mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
15:39 6 ditë më parë08.05.2026.
Autori
Në zemër të New York-ut, më 16 dhe 17 maj 2026, do të zhvillohet një nga ngjarjet më të mëdha që ka bashkuar ndonjëherë diasporën shqiptare në Amerikën e Veriut: “United FestivAlb”. Një festival që shkon përtej muzikës, me synimin për tu kthyer në një simbol të unitetit, kulturës dhe krenarisë.
15:47 12 ditë më parë02.05.2026.
Autori
Madonna, Shakira dhe grupi i djemve të K-pop BTS do të jenë kryesuese të shfaqjes së pjesës së parë në stilin e Super Bowl në finalen e Kupës së Botës këtë verë.
16:17 2 h më parë14.05.2026.
Autori
Një persn që hyri me forcë në një makinë dhe vodhi hard disqe që përmbanin muzikë të papublikuar nga Beyoncé është dënuar me dy vjet burg.
15:42 1 ditë më parë13.05.2026.
Autori
Aktori britanik Michael Pennington, i njohur për rolin e tij në filmin “Star Wars” ka ndërruar jetë në moshën 82-vjeçare.
12:01 3 ditë më parë11.05.2026.
Autori
Ylli i muzikës pop Dua Lipa ka ngritur një padi prej 15 milionë dollarësh kundër Samsung, duke pretenduar se kompania ka përdorur imazhin e saj në paketimin e televizorëve të saj pa leje.
10:48 3 ditë më parë11.05.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.