AKU bllokon mbi 7 ton djathë në Shkodër, mbyllet baxhoja
Inspektorët e AKU vendosën bllokimin e menjëhershëm të aktivitetit deri në përmbushjen e të gjitha kushteve të sigurisë ushqimore.
10:56 8 h më parë05.04.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.
Inspektorët e AKU vendosën bllokimin e menjëhershëm të aktivitetit deri në përmbushjen e të gjitha kushteve të sigurisë ushqimore.
10:56 8 h më parë05.04.2026.
Autori
Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, ka ashpërsuar tonet ndaj qeverisë, duke e akuzuar për rritjen e çmimit të naftës dhe duke bërë thirrje për protestë më 17 prill.
17:38 1 h më parë05.04.2026.
Autori
Një sasi e konsiderueshme droge është sekuestruar nga policia italiane, ndërsa në pranga ka rënë një shtetas shqiptar.
16:23 2 h më parë05.04.2026.
Autori
Një aksident rrugor është regjistruar mesditën e sotme në Lezhë, ku dy automjete janë përplasur, duke lënë të plagosur një pasagjere.
15:18 3 h më parë05.04.2026.
AutoriZjarri që dyshohet se ra fillimisht në kuzhinën e apartamentit, e më pas u përhap, fatmirësisht u shua në kohë nga forcat zjarrfikëse.
14:47 4 h më parë05.04.2026.
Autori
Egjipti po ndërmerr një nga projektet më ambicioze urbane në botë, duke ndërtuar një kryeqytet të ri administrativ në shkretëtirë, me synimin për të lehtësuar mbipopullimin në Kajro.
16:51 2 h më parë05.04.2026.
Autori
Zbulime të reja nga misioni i NASA-s në Mars po forcojnë hipotezat për ekzistencën e kushteve të favorshme për jetë në të kaluarën e planetit të kuq.
15:33 3 h më parë05.04.2026.
AutoriIrani ka vazhduar edhe këtë të dielë sulmet me dronë e raketa drejt fqinjëve në Gjirin Persik, duke shkaktuar dëme të mëdha materiale në uzinat e përpunimit të naftës në Kuvajt dhe Bahrein.
15:00 4 h më parë05.04.2026.
Autori
Donald Trump tha në një postim në mediat sociale se e marta, "do të jetë dita e Termocentralit dhe dita e urës, të gjitha të mbështjella në një, në Iran”, duke paralajmëruar një sulm masiv mbi infrastrukturën kritike të Republikës Islamike, pasi po skadon afati prej 48 orësh që SHBA ka vendosur.
14:32 4 h më parë05.04.2026.
AutoriPresidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç, deklaroi se njësitë e ushtrisë dhe policisë, gjatë kontrollit të terrenit në afërsi të fshatit Treshnjevac, zbuluan eksplozivë me fuqi të lartë shkatërruese, të pajisur edhe me mekanizmat e nevojshëm për aktivizim.
12:59 6 h më parë05.04.2026.
Autori
Hetimi, i quajtur "Stolen III", i koordinuar nga Zyra e Prokurorit Publik të Tranit, zbuloi një organizatë kriminale me rrënjë në Cerignola dhe Barletta që kishte transformuar vjedhjen e automjeteve në një aktivitet profesional të qeverisur nga standardet pothuajse korporative.
22:59 20 h më parë04.04.2026.
Autori
Në zyrën e Presidencës së Kosovës u zhvillua ceremonia e dorëzimit të detyrës së kreut të shtetit Vjosa Osmani tek kryetarja e Kuvendit Albulena Haxhiu.
17:49 1 ditë më parë04.04.2026.
Autori
Kufizimet e para të karburantit për fluturimet janë zbatuar në aeroportet e Bolonjës, Milanos Linate, Trevisos dhe Venecias.
16:29 1 ditë më parë04.04.2026.
Autori
Vora ka marrë një fitore jetike në garën për mbijetesë, duke mposhtur minimalisht 1-0 Teutën në një duel të luftuar, rezultat që ndryshon ndjeshëm objektivat e të dy skuadrave.
17:08 1 h më parë05.04.2026.
Autori
Elbasani shënoi i pari golin në ndeshjen me Dinamon në stadiumin "Air Albania", me golin e Lajthia që në minutën e tretë të lojës. Por gëzimi nuk zgjati shumë, në minutat shtesë Dejvi Bregu barazon rezultatin, duke e mbyllur pjesën e parë të ndeshjes me barazim.
22:51 20 h më parë04.04.2026.
Autori
Trajneri i AF Elbasanit, Ivan Gvozdenovic, është shpallur trajneri më i mirë i muajit mars në kampionatin “Abissnet Superiore”.
20:03 23 h më parë04.04.2026.
Autori
Një rezultat mahnitës këtë pasdite në La Ligën spanjolle. Real Madridi u mund 2-1 në Mallorca, e cila, me golin e fitores të Muriqit në minutën e 91-të, i dha Barcelonës një asist të këndshëm dhe të papritur për të vulosur titullin e ligës tetë ndeshje para përfundimit të ndeshjes.
18:47 1 ditë më parë04.04.2026.
Autori
Kinematografia dhe skena shqiptare kanë humbur një prej figurave të njohura, pasi është ndarë nga jeta në moshën 68-vjeçare aktori Ilir Shkurti.
18:12 53 min më parë05.04.2026.
Autori
Ryan Gosling vazhdon të dominojë arkëtimet në Amerikën e Veriut. "Project Hail Mary", ku ai luan rolin e një profesori shkence të thirrur për të shpëtuar botën, konfirmoi renditjen e tij në vendin e parë në fundjavën e dytë me 54.5 milionë dollarë.
19:44 6 ditë më parë29.03.2026.
AutoriMozaiku i Tiranës daton që nga shekulli i III dhe u zbulua në vitet ’70 gjatë punimeve për ndërtimin e një blloku pallatesh në Tirana. Sot, ai përfaqëson një hapësirë moderne që shërben si platformë për prezantimin e mozaikëve më të rëndësishëm dhe destinacion i rëndësishën kulturor e turistik.
08:46 15 ditë më parë21.03.2026.
Autori
Jürgen Habermas, puna e të cilit mbi komunikimin, racionalitetin dhe sociologjinë e bëri atë një nga filozofët më me ndikim në botë dhe një figurë kyçe intelektuale në Gjermaninë e tij u shua në moshën 96 vjeçare.
09:02 21 ditë më parë15.03.2026.
Autori
Ndryshe nga strategjitë moderne të marketingut të bazuara në rrjetet sociale dhe publikimet e shpejta, këngëtari zgjodhi të “ngadalësojë” dhe ta ndajë këtë rrugëtim në kohë reale me fansat.
07:44 2 ditë më parë03.04.2026.
Autori
Në një intervistë me "Le Mile Magazine", balerina 23-vjeçare përshkruan marrëdhënien e saj me këngëtaren romane pa filtra. Nuredini foli për raportin, duke e përshkruar si një lidhje që “shkon përtej skenës”.
15:11 4 ditë më parë01.04.2026.
Autori
Taylor Swift i ka befasuar fansat duke publikuar një videoklip të ri për këngën e saj Elizabeth Taylor, të mbledhur nga orë të tëra pamjesh të perëndeshës së ndjerë të ekranit.
22:30 4 ditë më parë31.03.2026.
Autori
Ylli i pop-it, njëherësh fituese e çmimit Grammy, i bashkohet prodhuesve të rinjë të filmave, kompanisë A24, me regji nga Molly Gordon, e cila gjithashtu bashkë-shkroi skenarin me Ali Levitan.
22:18 5 ditë më parë30.03.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.