Një shqiptar mes më të mirëve të vitit në Serie A italiane
Rrahani në formacionin ideal të sezonit të kaluar. Napoli me në krye trajnerin Antonio Conte triumfon në ceremoninë e “Gran Galà del Calcio”.
10:25 18 ditë më parë02.12.2025.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.
Rrahani në formacionin ideal të sezonit të kaluar. Napoli me në krye trajnerin Antonio Conte triumfon në ceremoninë e “Gran Galà del Calcio”.
10:25 18 ditë më parë02.12.2025.
AutoriProtesta e “Shqipëria Bëhet” para Kryeministrisë ka nisur me përplasje mes efektivëve të policisë dhe qytetarëve. Protesta ka agravuar pasi uniformat blu kanë tentuar të heqin foninë dhe podiumin e ngritur nga aktivistët në momentin kur Adriatik Lapaj ka marrë fjalën.
12:41 24 min më parë20.12.2025.
AutoriPartia Demokratike përmes një komunikate për mediat të pesë anëtarëve të saj në Këshillin e Mandateve, ka bërë thirrje që ky organ i Kuvendit të mblidhet ditën e hënë për të shqyrtuar kërkesën e SPAK për heqjen e imunitetit të zv/kryeministres Belinda Balluku.
12:26 39 min më parë20.12.2025.
AutoriPolicia e Vlorës ka zbardhur ngjarjen e ndodhur rreth tre javë më parë, ku një sasi lënde plasëse shpërtheu në portën e një banese në qytetin bregdetar. Në kuadër të operacionit të koduar “Objektivi”, janë arrestuar dy autorët e dyshuar, babë e bir nga fshati Babicë e Madhe.
12:12 53 min më parë20.12.2025.
AutoriPesë anëtarët e Partisë Demokratike në Këshillin e Mandateve, me në krye shefin e Grupit Parlamentar, Gazment Bardhi në një konferencë për media kanë kërkuar që Këshilli i Mandateve të mblidhet me urgjencë për të shqyrtuar kërkesën e SPAK për heqjen e imunitetit të zv/kryeministres Belinda Balluku.
12:04 1 h më parë20.12.2025.
Autori
Rusia është hakmarrë ndaj Ukrainës, pasi Kievi goditi një cisternë nafte të “flotës hije” të Moskës, në ujërat neutral të Mesdheut, midis Kretës dhe Libisë. Ashtu siç Vladimir Putin paralajmëroi pas sulmit të SBU-së, Rusia ka goditur Odesën me raketa balistike duke u marrë jetën shtatë personave.
10:25 2 h më parë20.12.2025.
AutoriDepartamenti i Drejtësisë në SHBA publikoi të premten mijëra dokumente nga dosja e Jeffrey Epstein, i dënuar për krime seksuale, për të cilin vijojnë hetimet për lidhjet e tij me individë të pasur dhe të fuqishëm.
09:19 3 h më parë20.12.2025.
Autori
Ushtria e Shteteve të Bashkuara ka kryer një sulm masiv në territorin e Sirisë kundër grupimve të Shtetit Islamik, si përgjigje ndaj një sulmi vdekjeprurës që ndodhi pak ditë marë ndaj forcave amerikane në vend.
08:50 4 h më parë20.12.2025.
Autori
Një person i armatosur me thikë vrau 3 persona në një stacion metroje në Tajvan dhe plagosi dhe 9 të tjerë. Motivet e krimit janë ende të paqarta.
22:23 14 h më parë19.12.2025.
Autori
Zyrtarët policorë në aeroportin "Adem Jashari" të Prishtinës kanë zbuluar në trupin e një udhëtari, të fshehura në çorape, 8 mijë paund britanik, përveç një shume tjetër që ai mbante me vete.
20:50 16 h më parë19.12.2025.
Autori
Greqia akuzon Turqinë se avionët e saj luftarakë kanë shkelur disa herë hapësirën ajrore gjatë së premtes. Nuk ka një reagim nga Ankaraja zyrtare.
19:14 17 h më parë19.12.2025.
Autori
“Kosovës po i shtohen miqtë”. Kështu shkruan kryeministri në detyrë Albin Kurti pas vendimit të Bahamasit për të njohur pavarësinë e Kosovës.
18:41 18 h më parë19.12.2025.
Autori
Akademia e Shkencave në Kosovë ka zgjedhur drejtuesen e saj të re, e cila do të qëndrojë në këtë detyrë për një mandat 4-vjeçar.
18:02 19 h më parë19.12.2025.
Autori
Bolonja eliminon Interin në gjysmëfinalen e Superkupës së Italisë pas gjuajtjes së penalltive dhe gjen në finale ekipin e Napolit.
22:45 14 h më parë19.12.2025.
Autori
Ndeshja e Superligës mes Flamurtarit dhe Teutës, e cila po luhej në stadiumin e Vlorës, u ndërpre në minutën e 69-të pas tensioneve të rënda në fushë dhe në tribuna.
21:35 15 h më parë19.12.2025.
Autori
FSHF ka krijuar një program financiar që do të ndihmojë klubet në Kategorinë Superiore dhe atë të Parë. Vlera e këtij fondi arrin shifrën e 3 mln eurove që do t’iu shpërndahen klubeve.
19:41 17 h më parë19.12.2025.
Autori
Pavarësisht humbjeve në ndeshjet e fundit, Shkëndija e Tetovës dhe Drita e Gjilanit kanë arritur një sukses historik duke siguruar kualifikimin në fazën “play-off” të Conference League.
09:43 1 ditë më parë19.12.2025.
Autori
Arti tradicional i të kënduarit, të luajturit dhe i prodhimit të lahutës është tashmë pjesë e trashëgimisë botërore jomateriale të UNESCO-s, i përfshirë në listën e elementeve që kanë nevojë për mbrojtje urgjente.
15:40 10 ditë më parë09.12.2025.
Autori
Ministri Blendi Gonxhja mori pjesë në Dëgjesën Jubilare të Papa Leonit XIV në Vatikan, ku falënderoi Atin e Shenjtë për vëmendjen ndaj kulturës shqiptare.
09:00 13 ditë më parë07.12.2025.
Autori
Aktivitet solemn në Selinë e Shenjtë, ngjarje që u kthye edhe në një takim të rëndësishëm institucional. Një mënyrë për të forcuar urat e kujtesës dhe për të rritur praninë kulturore shqiptare në arenën ndërkombëtare.
11:30 14 ditë më parë06.12.2025.
Autori
Tre vende evropiane kanë vendosur të bojkotojnë festivalin evropian të muzikës së lehtë Eurovision 2026. Vendimi vjen pasi Unioni Evropian i Transmetimeve nuk pranoi ultimatumin e tyre për përjashtimin e Izraelit.
19:55 15 ditë më parë04.12.2025.
Autori
Postimi i CEO-s së platformës "X", Elon Musk ku komentonte me ironi dekolten e hapur të aktores Sydney Sweeney shkaktoi pakënaqësi të fortë, me shumë përdorues që e përshkruan atë si të papërshtatshëm dhe joelegant.
23:05 1 ditë më parë18.12.2025.
Autori
Një personazh i njohur i rrjeteve sociale në Shqipëri është plagosur mbrëmjen e së hënës në Durrës, pas një konflikti që dyshohet të ketë lidhje me aktivitetin e tij në platformën TikTok.
11:33 4 ditë më parë16.12.2025.
Autori
Donald Trump Jr., djali i madh i presidentit amerikan Donald Trump, është fejuar me Bettina Anderson pas një viti lidhjeje.
11:12 4 ditë më parë16.12.2025.
Autori
Hollywood-i është tronditur nga lajmi se regjisori legjendar Rob Reiner dhe bashkëshortja e tij, Michele Reiner, janë gjetur të pajetë në banesën e tyre në Los Anxhelos, ndërsa autoritetet amerikane kanë nisur hetimet.
08:37 5 ditë më parë15.12.2025.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.