Vrasje me armë zjarri në Prishtinë
Një ngjarje e rëndë ka tronditur mbrëmjen e së mërkurës Kosovën, ku një person ka mbetur i vrarë pas të shtënave me armë zjarri në lagjen Bregu i Diellit në Prishtinë.
22:46 5 h më parë27.05.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.
Një ngjarje e rëndë ka tronditur mbrëmjen e së mërkurës Kosovën, ku një person ka mbetur i vrarë pas të shtënave me armë zjarri në lagjen Bregu i Diellit në Prishtinë.
Autori
Dy automjete janë përplasur me njëra-tjetrën, duke lënë të plagosur tre persona, mbrëmjen e së mërkurës në Shëngjin.
22:30 5 h më parë27.05.2026.
Autori
Policia e Velipojës pas publikimt të pamjevet të një tëriu që lundronte me JetSki jashtë perimetrit të sigurisë, ka bërë të mundur identifikimin dhe gjobitjen e tij. Sakaq, bëhet e ditur se janë intensifikuar kontrollet në kuadër dhe të nisjes së sezonit veror.
20:49 7 h më parë27.05.2026.
Autori
Në mbledhjen e Kryesisë së Partisë Demokratike pritet të miratohen ndryshimet në statut, që më pas do kalojnë në Kuvendin Kombëtar të PD.
20:06 7 h më parë27.05.2026.
Autori
Zjarri ka përfshirë ambientet e Drejtorisë së Policisë së Tiranës pasditen e së mërkurës, duke shkaktuar alarm dhe mobilizim të menjëhershëm të shërbimeve emergjente.
19:53 8 h më parë27.05.2026.
Autori
Presidenti Donald Trump të mërkurën shoi shpresat mbi perspektivën e Iranit që të transferojë rezervat e tij të uraniumit të pasuruar shumë në Rusi ose Kinë, si pjesë e çdo marrëveshjeje për t'i dhënë fund luftës me SHBA-në.
22:16 5 h më parë27.05.2026.
Autori
Ish-presidenti francez Nicolas Sarkozy është mbrojtur në gjykatë gjatë ditës së fundit të procesit për akuzat mbi financimet e paligjshme nga regjimi i Muamar Gadafit për fushatën presidenciale të vitit 2007.
21:51 6 h më parë27.05.2026.
Autori
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, ka lëshuar paralajmërime të forta ndaj Iranit, duke deklaruar se Teherani po negocion “me frymën e fundit” dhe se Uashingtoni mund të rikthehet në veprime ushtarake nëse bisedimet dështojnë.
21:39 6 h më parë27.05.2026.
Autori
Ministri i Jashtëm Antonio Tajani ka deklaruar se e mbështet pranimin e Ukrainës në Bashkimin Europian, por sipas tij prioritet duhet të jenë vendet e Ballkanit.
21:22 6 h më parë27.05.2026.
Autori
Autori
Një ngjarje e rëndë ka tronditur Ulqin, ku një grua shqiptare është gjetur e pajetë brenda një banese të përfshirë nga flakët. Autoritetet malazeze dyshojnë se bëhet fjalë për një vrasje të ndjekur nga zjarrvënie e qëllimshme për të fshehur gjurmët e krimit.
18:33 9 h më parë27.05.2026.
Autori
Memorandumi synon krijimin e një kornize bashkëpunimi në disa fusha kyçe, përfshirë forcimin e sigurisë energjetike, ndërlidhjet rajonale, integrimin e energjisë së rinovueshme.
09:05 18 h më parë27.05.2026.
Autori
Me një gjatësi totale prej 182.1 kilometrash dhe një investim prej rreth 1.4 miliardë eurosh, E65 është ndërtuar nga kompania TERNA si një aks krejtësisht i ri, që lidh Anthilin në Lamia me Kipourion në Grevena. Rruga përshkon rajone kyçe të Greqisë si Fthiotida, Thesalia dhe Maqedonia Perëndimore.
14:15 1 ditë më parë26.05.2026.
Autori
Crystal Palace ka shkruar historinë në Leipzig të Gjermanisë, duke fituar trofeun e parë europian në historinë e klubit pas suksesit 1-0 ndaj Rayo Vallecano në finalen e Conference League.
23:04 4 h më parë27.05.2026.
Autori
Atmosfera para finales së Conference League është tensionuar në Leipzig, pasi policia gjermane ka urdhëruar largimin nga qendra e qytetit të rreth 60 tifozëve të Crystal Palace, të cilët u cilësuan si “problematikë” dhe të lidhur me huliganizmin.
20:17 7 h më parë27.05.2026.
Autori
Trajneri i ri i Kombëtares shqiptare, Rolando Maran, ka dhënë intervistën e tij të parë për FSHF TV, ku flet për emocionet e marrjes së drejtimit të kuqezinjve, kontaktet e para me Presidentin Armand Duka dhe vizionin e tij për të ardhmen e ekipit kombëtar.
17:18 10 h më parë27.05.2026.
Autori
17-vjeçari, i cili po aktivizohet me New York Red Bulls në MLS dhe po vlerësohet për paraqitjet e tij, është lënë jashtë listës së SHBA nga trajneri Mauricio Pochettino për turneun madhor.
17:01 10 h më parë27.05.2026.
Autori
Mjeku amerikan Michael Yafi analizoi situatën shëndetësore të Mona Lisa-s bazuar në tipare si lëkura e zbehtë dhe nuancat e verdha në portret mund të jenë tregues të një çrregullimi hormonal.
13:47 14 h më parë27.05.2026.
Autori
Një makinë industriale për gdhendje mermeri thuhet se kaloi 15 ditë rresht duke gdhendur një statujë monumentale në stilin klasik pothuajse pa asnjë kontakt njerëzor
21:54 2 ditë më parë25.05.2026.
Autori
Li Jiaying, një oficere policie 43-vjeçare dhe nënë e tre fëmijëve, shërben si shkencëtare e ngarkesës në ekuipazhin prej tre anëtarësh që u nisën për në stacionin hapësinor Tiangong të Kinës të dielën në mbrëmje.
13:41 2 ditë më parë25.05.2026.
Autori
U nda nga jeta në moshën 84-vjeçare. Gjatë karrierës artistike ka interpretuar në mbi 30 filma shqiptarë dhe disa role teatrale, duke u bërë pjesë e rëndësishme e historisë së kinemasë vendase.
11:22 4 ditë më parë23.05.2026.
Autori
Aktori francez Pierre Deny ka vdekur. Deny, i cili ishte 69 vjeç, vdiq të hënën, më 25 maj. Vajzat e tij konfirmuan lajmin për vdekjen e tij në një deklaratë, sipas medias franceze TF1.
22:07 5 h më parë27.05.2026.
Autori
Donald Trump Jr. dhe personaliteti i shquar i Palm Beach, Bettina Anderson, festuan martesën e tyre të shtunën me një festë dasme në një ishull tropikal, disa ditë pasi çifti zyrtarisht u martua në Florida, sipas të dhënave publike dhe deklaratave nga familja Trump.
10:37 3 ditë më parë24.05.2026.
Autori
“Fjord” u konsiderua një nga veprat më të forta të festivalit për mënyrën se si trajton përplasjen mes traditës fetare dhe shoqërisë moderne europiane.
22:58 4 ditë më parë23.05.2026.
Autori
Si masë paraprake, Ricky Martin dhe ekipi i tij janë larguar për pak çaste nga skena.
20:37 5 ditë më parë22.05.2026.
AutoriMund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.