TË FUNDIT
India hyn në “lojë” për hapjen e Ngushticës së Hormuzit, Gjermania skeptike për misionin e BE-së Liverpool humb shansin Champions, ngec ndaj Tottenham “Konflikti përfundon shpejt dhe çmimi i naftës do të bjerë ndjeshëm”, administrata Trump flet për fundit e luftës Barcelona, “manita” ndaj Sevilla-s, plus 4 nga Reali SHBA përgatit plan sigurimi për anijet që kalojnë në Ngushticën e Hormuzit “I dërgonin të dhëna SHBA e Izraelit”, arreston 18 persona në Iran
India hyn në “lojë” për hapjen e Ngushticës së Hormuzit, Gjermania skeptike për misionin e BE-së Liverpool humb shansin Champions, ngec ndaj Tottenham “Konflikti përfundon shpejt dhe çmimi i naftës do të bjerë ndjeshëm”, administrata Trump flet për fundit e luftës Barcelona, “manita” ndaj Sevilla-s, plus 4 nga Reali SHBA përgatit plan sigurimi për anijet që kalojnë në Ngushticën e Hormuzit “I dërgonin të dhëna SHBA e Izraelit”, arreston 18 persona në Iran
9° Tiranë, Qiell i kthjellët

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Belinda Balluku Kuvendi i Shqipërisë Sali Berisha
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:
Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Belinda Balluku Kuvendi i Shqipërisë Sali Berisha

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

France

“Luftë” mes banorëve në Francë, përfshihet edhe policia
Europa

“Luftë” mes banorëve në Francë, përfshihet edhe policia

Beteja me topa dëbore në La Rochelle, ka bërë që agjentët të shkëputeshin për pak çaste nga shërbimi.

20:42 66 ditë më parë07.01.2026.

Autori
Humb jetën në rrethana misterioze gazetari rus në Paris, bie nga kati i 7 i pallatit
Europa

Humb jetën në rrethana misterioze gazetari rus në Paris, bie nga kati i 7 i pallatit

Një gazetar rus u gjet i vdekur jashtë apartamentit të tij në Paris pasi dyshohet se ka rënë nga dritarja e katit të shtatë, ndërsa policia po heton nëse bëhet fjalë për vetëvrasje, aksident apo akt kriminal.

19:48 67 ditë më parë07.01.2026.

Autori
Nën tingujt e Gipsy Kings, lamtumira e fundit për Brigitte Bardot
SHOWBIZ

Nën tingujt e Gipsy Kings, lamtumira e fundit për Brigitte Bardot

Funerali u zhvillua në Saint-Tropez. Pohimi i bashkëshortit: Vuante nga kanceri, gjatë muajve të fundit dhimbjet fizike ishin bërë të padurueshme.

17:52 67 ditë më parë07.01.2026.

Autori
Moti i keq “paralizon” veriun e Europës, anulohen qindra fluturime në Francë dhe Holandë
Europa

Moti i keq “paralizon” veriun e Europës, anulohen qindra fluturime në Francë dhe Holandë

Reshjet e dendura të dëborës po shkaktojnë ndërprerje të mëdha të udhëtimit ajror, shërbimeve hekurudhore dhe trafikut rrugor në Francë, Holandë dhe Britaninë e Madhe teksa mediat atje raportojnë për qindra fluturime dhe trena të anuluar.

09:39 68 ditë më parë06.01.2026.

Autori
George Clooney dhe bashkëshortja marrin nënshtetësi franceze
SHOWBIZ

George Clooney dhe bashkëshortja marrin nënshtetësi franceze

Aktori amerikan George Clooney, gruaja e tij Amal dhe dy fëmijët e tyre janë pajisur me shtetësi franceze.

22:21 74 ditë më parë30.12.2025.

Autori
Terror në metronë e Parisit, një burrë godet me thikë tre gra dhe arratiset
Europa

Terror në metronë e Parisit, një burrë godet me thikë tre gra dhe arratiset

Sulmet ndodhën në stacionet Arts et Métiers, République dhe Opéra mes orës 16:15 dhe 16:45, vijojnë hetimet për zbrdhjen e ngjarjes.

19:45 79 ditë më parë26.12.2025.

Autori
Algjeria shpall kolonizimin francez “krim shtetëror”
Nëpër botë

Algjeria shpall kolonizimin francez “krim shtetëror”

Parlamenti miraton ligjin, përmenden krime si eksperimentet bërthamore, ekzekutimet, torturat fizike dhe psikologjike, si dhe plaçkitjen sistematike e pasurive.

17:45 80 ditë më parë25.12.2025.

Autori
Dënohet përjetë “Doktor Vdekja”
Europa

Dënohet përjetë “Doktor Vdekja”

Ish-anestezisti Frédéric Péchier u dënua me burgim të përjetshëm pasi u shpall fajtor për helmimin e qëllimshëm të 30 pacientëve, 12 prej të cilëve humbën jetën.

17:43 87 ditë më parë18.12.2025.

Autori
Tragjedi në Francë, shpërthen gazi në një pallat, 6 viktima, rreth 30 të plagosur
Europa

Tragjedi në Francë, shpërthen gazi në një pallat, 6 viktima, rreth 30 të plagosur

Një shpërthim i fuqishëm që ndodhi të hënën pasdite në një ndërtesë katërkatëshe në qytetin Trévoux të Francës shkaktoi një tragjedi të rëndë, me 6 persona që humbën jetën dhe 30 të tjerë që mbetën të plagosur.

21:35 89 ditë më parë15.12.2025.

Autori
Shtypi gazin në vend të frenave! Makina bie në pishinë, shpëtohen nëna dhe vajza e saj 5-vjeçare
Europa

Shtypi gazin në vend të frenave! Makina bie në pishinë, shpëtohen nëna dhe vajza e saj 5-vjeçare

Një incident i pazakontë dhe gati tragjik ka ndodhur në qytetin jugor francez La Ciotat, ku një nënë ka përfunduar aksidentalisht me makinën e saj brenda një pishine publike, ndërsa vajza e saj pesëvjeçare ndodhej e lidhur në sediljen e pasme.

21:51 91 ditë më parë13.12.2025.

Autori
Dronë mbi bazën e nëndetëseve bërthamore, Franca i rrëzon me armë
Europa

Dronë mbi bazën e nëndetëseve bërthamore, Franca i rrëzon me armë

Franca ka rrëzuar së fundmi 5 dronë të dyshimtë që fluturuan mbi bazën ushtarake në portin e Brestit, ku ishin të stacionuar nëndetëset bërthamore. Raportohet se dronët nuk ishin ushtarak, teksa një hetim ka nisur për gjetjen e personave përgjegjës.

22:18 99 ditë më parë05.12.2025.

Autori
  • 1
  • 2
Të fundit
India hyn në “lojë” për hapjen e Ngushticës së Hormuzit, Gjermania skeptike për misionin e BE-së
Lindja e Mesme

India hyn në “lojë” për hapjen e Ngushticës së Hormuzit, Gjermania skeptike për misionin e BE-së

Përpjekjet diplomatike për të rihapur qarkullimin detar në Ngushtica e Hormuzit duket se po shënojnë disa zhvillime, ndërsa shtetet e mëdha po diskutojnë mënyrat për të garantuar sigurinë e transportit të energjisë në këtë korridor strategjik.

20:22 8 min më parë15.03.2026.

Autori
Liverpool humb shansin Champions, ngec ndaj Tottenham
Futboll

Liverpool humbi mundësinë për t’u ngjitur në katërshen e parë të Premier League, pasi barazoi 1-1 me Tottenham Hotspur në një ndeshje dramatike që u vendos në minutat e fundit.

19:50 40 min më parë15.03.2026.

Autori
“Konflikti përfundon shpejt dhe çmimi i naftës do të bjerë ndjeshëm”, administrata Trump flet për fundit e luftës
Lindja e Mesme

“Konflikti përfundon shpejt dhe çmimi i naftës do të bjerë ndjeshëm”, administrata Trump flet për fundit e luftës

Zyrtarë të administratës së Donald Trump kanë deklaruar se konflikti në Iran pritet të përfundojë brenda pak javësh ose edhe më shpejt, ndërsa ekonomistët paralajmërojnë se ndërprerjet në furnizimin me naftë nga Lindja e Mesme mund të shkaktojnë një recesion global.

19:26 1 h më parë15.03.2026.

Autori
Barcelona, “manita” ndaj Sevilla-s, plus 4 nga Reali
Futboll

Barcelona ka dhuruar një tjetër paraqitje spektakolare në kampionat, duke mposhtur me rezultatin 5-2 Sevillan dhe duke rikthyer diferencën prej katër pikësh në krye të La Liga.

18:57 1 h më parë15.03.2026.

Autori
SHBA përgatit plan sigurimi për anijet që kalojnë në Ngushticën e Hormuzit
Lindja e Mesme

Shtetet e Bashkuara të Amerikës po përgatisin një plan sigurimi për anijet që kalojnë nëpër Ngushticën e Hormuzit, një nga rrugët më të rëndësishme të transportit të energjisë në botë.

18:31 1 h më parë15.03.2026.

Autori
Më të lexuarat
Lindja e Mesme

Përpjekjet diplomatike për të rihapur qarkullimin detar në Ngushtica e Hormuzit duket se po shënojnë disa zhvillime, ndërsa shtetet e mëdha po diskutojnë mënyrat për të garantuar sigurinë e transportit të energjisë në këtë korridor strategjik.

Autori
Rrahu policinë e bashkisë se i vuri gjobë, kapet 43 vjeçari në Vlorë
Politikë

Rrahu policinë e bashkisë se i vuri gjobë, kapet 43 vjeçari në Vlorë

Një person është arrestuar në Vlorë pasi dhunoi një efektiv të Policisë Bashkiake që e kishte gjobitur për parkimin e gabuar.

20:47 1 ditë më parë13.03.2026.

Autori
Trump refuzon Zelenskyn: Nuk na duhet ndihma jote me Iranin
Amerika

Trump refuzon Zelenskyn: Nuk na duhet ndihma jote me Iranin

Refuzimi vjen pasi presidenti Zelensky kishte ofruar të ndante përvojën dhe teknologjinë e saj të fituar në fushëbetejë për t’u përballur me dronët sulmues të prodhimit iranian Shahed.

21:05 1 ditë më parë13.03.2026.

Autori
91 vjeçari rrihet me dhëndrin 69 vjeç, përfundojnë të dy në spitalin e Durrësit
Kronikë

91 vjeçari rrihet me dhëndrin 69 vjeç, përfundojnë të dy në spitalin e Durrësit

Një ngjarja e pazakontë ka ndodhur në Durrës ku një 91 vjeçar ka goditur me sende të forta një 69 vjeçar që ishte dhëndri i tij.

21:24 1 ditë më parë13.03.2026.

Autori
Asnjë sulm në Ngushticën e Hormuzit në 24 orë
Lindja e Mesme

Asnjë sulm në Ngushticën e Hormuzit në 24 orë

UKMTO thotë se të paktën 29 incidente detare që përfshijnë anije tregtare dhe infrastrukturë në det të hapur janë raportuar që nga 1 marsi.

21:42 1 ditë më parë13.03.2026.

Autori
SHQIPËRI
Vidhet shkolla në Lezhë, autorët marrin disa kompjutera
Kronikë

Vidhet shkolla në Lezhë, autorët marrin disa kompjutera

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në qytetin e Lezhë, ku persona ende të paidentifikuar kanë hyrë në ambientet e shkollës 9-vjeçare “Besëlidhja” dhe kanë vjedhur.

17:58 2 h më parë15.03.2026.

Autori
Plagoset me thikë një 26-vjeçar në Durrës
Kronikë

Plagoset me thikë një 26-vjeçar në Durrës

Një konflikt mes dy personave ka përfunduar me plagosjen e një 26-vjeçari në qytetin e Durrësit.

15:19 5 h më parë15.03.2026.

Autori
I ati i ndjerë u mori 15 mijë euro për të blerë shtëpi, tre persona dhunojnë 49-vjeçarin
Kronikë

I ati i ndjerë u mori 15 mijë euro për të blerë shtëpi, tre persona dhunojnë 49-vjeçarin

Policia e Durrësit bën të ditur se një 49-vjeçar është dhunuar nga tre persona për shkak të një sasie parash që babai i tij i ndjerë i kishte marrë njërit prej autorëve.

14:52 5 h më parë15.03.2026.

Autori
Berisha: "Balluku" nuk mbyllet kurrë, Rama përgjegjës për aferat dhe mashtrimet e Portit të Durrësit
Politikë

Berisha: "Balluku" nuk mbyllet kurrë, Rama përgjegjës për aferat dhe mashtrimet e Portit të Durrësit

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, reagoi ditën e sotme me një videomesazh ndaj deklaratave të kryeministrit Edi Rama, duke e akuzuar se po mbron me çdo kusht Belinda Ballukun.

14:01 6 h më parë15.03.2026.

Autori
BOTË
Lindja e Mesme

Autori
Lindja e Mesme

Zyrtarë të administratës së Donald Trump kanë deklaruar se konflikti në Iran pritet të përfundojë brenda pak javësh ose edhe më shpejt, ndërsa ekonomistët paralajmërojnë se ndërprerjet në furnizimin me naftë nga Lindja e Mesme mund të shkaktojnë një recesion global.

19:26 1 h më parë15.03.2026.

Autori
Lindja e Mesme

Shtetet e Bashkuara të Amerikës po përgatisin një plan sigurimi për anijet që kalojnë nëpër Ngushticën e Hormuzit, një nga rrugët më të rëndësishme të transportit të energjisë në botë.

18:31 1 h më parë15.03.2026.

Autori
“I dërgonin të dhëna SHBA e Izraelit”, arreston 18 persona në Iran
Lindja e Mesme

“I dërgonin të dhëna SHBA e Izraelit”, arreston 18 persona në Iran

Irani ka arrestuar 18 persona të cilët dyshohen se po dërgonin informacione për Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Izraelin.

18:16 2 h më parë15.03.2026.

Autori
RAJON
Nis zbatimi i ligjit për të huajt në Kosovë, ofrohen lehtësira të përkohshme për serbët
Kosovë

Nis zbatimi i ligjit për të huajt në Kosovë, ofrohen lehtësira të përkohshme për serbët

Ka nisur zbatimi i ligjit të ri për të huajt në Kosovë siç dhe bëri të ditur një ditë më parë vetë kryeministri Albin Kurti. Punëtorët serbë në sektorin e arsimit dhe shëndetësisë, si dhe studentët që nuk kanë dokumente të Kosovës, do të mund të pajisen me leje të përkohshme qëndrimi

09:41 10 h më parë15.03.2026.

Autori
Serbia po furnizon me armë Izraelin? Vuçiç: Jemi miq! Ne u shesim atyre, ata neve dhe kështu do të vazhdojë
RAJON

Serbia po furnizon me armë Izraelin? Vuçiç: Jemi miq! Ne u shesim atyre, ata neve dhe kështu do të vazhdojë

"Serbia është fabrika e armëve të Izraelit", u shpreh Vuçic duke shtuar se si izraelitët ashtu edhe arabët “janë miqtë tanë”.

13:54 1 ditë më parë14.03.2026.

Autori
Kosova ofron lehtësira të përkohshme për serbët, nis nga e diela zbatimi i Ligjit për të Huajt
Kosovë

Kosova ofron lehtësira të përkohshme për serbët, nis nga e diela zbatimi i Ligjit për të Huajt

Kryeministri Kurti bëri të ditur se procesi do të realizohet në koordinim me emisarin e BE-së dhe me komunat me shumicë serbe, të cilat do të dorëzojnë listat e stafit shëndetësor, akademik dhe studentëve që veprojnë në Kosovë.

13:39 1 ditë më parë14.03.2026.

Autori
Serbia merr raketat kineze që i ka vetëm ajo në Evropë
RAJON

Serbia merr raketat kineze që i ka vetëm ajo në Evropë

Sipas të dhënave ndërkombëtare për armët, vetëm Pakistani i ka blerë më parë këto raketa nga Kina, çka e bën Serbinë vendin e dytë në botë që i posedon.

19:15 2 ditë më parë13.03.2026.

Autori
SPORT
Futboll

Liverpool humbi mundësinë për t’u ngjitur në katërshen e parë të Premier League, pasi barazoi 1-1 me Tottenham Hotspur në një ndeshje dramatike që u vendos në minutat e fundit.

19:50 40 min më parë15.03.2026.

Autori
Futboll

Barcelona ka dhuruar një tjetër paraqitje spektakolare në kampionat, duke mposhtur me rezultatin 5-2 Sevillan dhe duke rikthyer diferencën prej katër pikësh në krye të La Liga.

18:57 1 h më parë15.03.2026.

Autori
Partizani i heq fitoren Vorës në fund
Futboll

Partizani i heq fitoren Vorës në fund

Një ndeshje me shumë emocione dhe kthesa ka dhuruar përballja mes Vorës dhe Partizanit në kuadër të Kategoria Superiore, ku gjithçka u vendos vetëm në minutat e fundit.

17:20 3 h më parë15.03.2026.

Autori
“Djajtë e kuq” bëhen të frikshëm, United blindon vendin e katërt në Premier League
Futboll

“Djajtë e kuq” bëhen të frikshëm, United blindon vendin e katërt në Premier League

Manchester United arriti një fitore të rëndësishme 3-1 ndaj Aston Villa në stadiumin Old Trafford, duke forcuar pozitat në zonën e katër skuadrave më të mira të Premier League.

16:56 3 h më parë15.03.2026.

Autori
KULTURË
Shuhet Jurgen Habermas, një nga filozofët më me ndikim të shek. XX
KULTURË

Shuhet Jurgen Habermas, një nga filozofët më me ndikim të shek. XX

Jürgen Habermas, puna e të cilit mbi komunikimin, racionalitetin dhe sociologjinë e bëri atë një nga filozofët më me ndikim në botë dhe një figurë kyçe intelektuale në Gjermaninë e tij u shua në moshën 96 vjeçare.

09:02 11 h më parë15.03.2026.

Autori
Kitara ikonike e Pink Floyd shitet për 14.55 milionë dollarë, më e shtrenjta në histori
KULTURË

Kitara ikonike e Pink Floyd shitet për 14.55 milionë dollarë, më e shtrenjta në histori

David Gilmour e bleu këtë Fender Stratocaster në vitin 1970 nga Manny's Music në Manhattan.

11:40 1 ditë më parë14.03.2026.

Autori
Arkeologët zbulojnë Aleksandrinë e humbur në Tigër, kryeveprën e dytë të ngritur nga Aleksandri i Madh
KULTURË

Arkeologët zbulojnë Aleksandrinë e humbur në Tigër, kryeveprën e dytë të ngritur nga Aleksandri i Madh

Qyteti i lashtë u themelua në shekullin e 4-të para Krishtit si një port që lidhte tregtinë nga India me Mesopotaminë dhe botën mesdhetare dhe ra në harresë pas shekullit të 3-të pas Krishtit.

09:56 1 ditë më parë14.03.2026.

Autori
Në kohë lufte, Italia “thyen arkën”, blen pikturën e Caravaggio-s për 30 milionë euro
KULTURË

Në kohë lufte, Italia “thyen arkën”, blen pikturën e Caravaggio-s për 30 milionë euro

Blerja e veprës u bë pas më shumë se një viti negociatash. Vepra Maffeo Barberini e Caravaggio-s do t'i caktohet Galerive Kombëtare të Artit të Lashtë në Romë.

23:15 4 ditë më parë10.03.2026.

Autori
SHOWBIZ
Princ Leka kurorëzon dashurinë me Blerta Celibashin
SHOWBIZ

Princ Leka kurorëzon dashurinë me Blerta Celibashin

Familja mbretërore shqiptare ka shënuar një moment të rëndësishëm këtë fundjavë, pasi princ Leka është martuar me Blerta Celibashin, në një ceremoni private që është mbajtur larg vëmendjes së publikut.

17:32 2 h më parë15.03.2026.

Autori
Nga picat te statujat e çokollatës me pluhur ari, çfarë hanë yjet në natën e Oscar-it
SHOWBIZ

Nga picat te statujat e çokollatës me pluhur ari, çfarë hanë yjet në natën e Oscar-it

Menuja është kuruar nga shefi i famshëm i kuzhinës Wolfgang Puck, së bashku me një ekip prej 75 shefash kuzhine dhe 45 pastiçerish që punojnë për t'u shërbyer yjeve të Hollivudit.

21:09 2 ditë më parë12.03.2026.

Autori
Lind një tjetër "Ozzy", Jack Osbourne i vë vajzës emrin e të atit
SHOWBIZ

Lind një tjetër "Ozzy", Jack Osbourne i vë vajzës emrin e të atit

Jack Osbourne dhe gruaja e tij Aree kanë njoftuar lindjen e vajzës së tyre, duke zbuluar se e kanë quajtur Ozzy sipas babait të tij të ndjerë, i cili vdiq tetë muaj më parë.

13:59 3 ditë më parë12.03.2026.

Autori
Akuza për shfrytëzim në punë, jep dorëheqjen shefi shqiptar i kuzhinës, Rene Redzepi
SHOWBIZ

Akuza për shfrytëzim në punë, jep dorëheqjen shefi shqiptar i kuzhinës, Rene Redzepi

Shefi i kuzhinës në Noma, një nga restorantet më të vlerësuara në botë, ka dhënë dorëheqjen mes akuzave për abuzim.

09:10 3 ditë më parë12.03.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes