TË FUNDIT
Greqia merr fregatën “Kimon”, Dendias: Më e forta në planet! Micotaqis: Po e bëj atdheun të sigurt Si e bindën tre monarki të Gjirit, Trumpin, që t'i jepte Iranit "një shans" të fundit? Gjykata Kushtetuese vendos në favor të Sali Berishës: Masa ndaj tij e tejzgjatur Kanadezi humb jetën në Iran gjatë protestave kundër regjimit Paraburgim njëmujor për serbin e dyshuar për sulmin ndaj KFOR-it “Bota po bëhet më e rrezikshme”, Putin shigjeton indirekt Trumpin, por hesht për Maduron dhe Iranin
Greqia merr fregatën “Kimon”, Dendias: Më e forta në planet! Micotaqis: Po e bëj atdheun të sigurt Si e bindën tre monarki të Gjirit, Trumpin, që t'i jepte Iranit "një shans" të fundit? Gjykata Kushtetuese vendos në favor të Sali Berishës: Masa ndaj tij e tejzgjatur Kanadezi humb jetën në Iran gjatë protestave kundër regjimit Paraburgim njëmujor për serbin e dyshuar për sulmin ndaj KFOR-it “Bota po bëhet më e rrezikshme”, Putin shigjeton indirekt Trumpin, por hesht për Maduron dhe Iranin
7° Tiranë, Pjesërisht me re

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Altin Ndoci Moti i Keq Protesta në Iran Tensionet SHBA-Venezuelë
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

Nicolas Maduro

“Ferri i Bruklin”, burgu ku mbahet Nicolas Maduro
Amerika

“Ferri i Bruklin”, burgu ku mbahet Nicolas Maduro

Nicolas Maduro është vendosur nga autoritetet amerikane në Qendrën Metropolitane të Paraburgimit në Bruklin, i cilësuar ndryshe si “ferri mbi tokë” për shkak të kushteve të këqija.

09:00 10 ditë më parë05.01.2026.

Autori
Venezuela ngre komision për lirimin e Maduros
Nëpër botë

Venezuela ngre komision për lirimin e Maduros

Presidentja në detyrë e Venezuelës, Delcy Rodriguez njoftoi ngritjen e një komisioni, misioni i vetëm i të cilit është lirimi i Nicolas Maduros nga SHBA.

08:38 10 ditë më parë05.01.2026.

Autori
Vendosi bast 30 mijë dollarë për arrestimin e Maduros, fitoi mbi 408 mijë
Amerika

Vendosi bast 30 mijë dollarë për arrestimin e Maduros, fitoi mbi 408 mijë

Mbi 400 mijë dollarë ka fituar një person që kishte vendosur 30 mijë dollarë si bast për arrestimin e Nicolas Maduro nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

20:55 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Maduro si Vedat Muriqi, krahasimi epik i “Marca”-s që po bën xhiron e rrjetit
Futboll

Maduro si Vedat Muriqi, krahasimi epik i “Marca”-s që po bën xhiron e rrjetit

Prestigjiozja e njohur “Marca” ka bërë një krahasim mes veshjes së Maduros dhe asaj të sulmuesit dardan të Mallorcas, Vedat Muriqi.

20:30 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
“Do paguash çmim më të madh se Maduro”, Trump paralajmëron zv/Presidenten e Venezuelës
Amerika

“Do paguash çmim më të madh se Maduro”, Trump paralajmëron zv/Presidenten e Venezuelës

Donald Trump në një intervistë për The Atlantic, e ka paralajmëruar zv/presidenten dhe presidenten në detyrë të Venezuelës, Delcy Rodriguez, se nuk duhet ta sfidojë SHBA-në, pasi do të vuajë pasojat me kosto edhe me të lartë se Nicolas Maduro.

19:19 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Operacioni për kapjen e Maduros pengoi Leonardo Di Caprio të merrte çmimin prestigjioz
SHOWBIZ

Operacioni për kapjen e Maduros pengoi Leonardo Di Caprio të merrte çmimin prestigjioz

Ylli i Hollivudit nuk mundi të merrte pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit në Palm Springs për shkak të mbylljes së hapësirës ajrore të Karaibeve, e vendosur pas kapjes së Nicolas Maduros.

18:36 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Jo vetëm Maduro, kush janë 4 krerët e shteteve që u kapën nga Shtetet e Bashkuara?
Amerika

Jo vetëm Maduro, kush janë 4 krerët e shteteve që u kapën nga Shtetet e Bashkuara?

Katër krerë të tjerë shtetesh të huaj janë kapur përtej kufirit nga Shtetet e Bashkuara.

18:15 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Arrestimi i Maduros, protesta masive jashtë ambasadës amerikane në Madrid
Europa

Arrestimi i Maduros, protesta masive jashtë ambasadës amerikane në Madrid

Mijëra protestues që mbanin banderola, flamuj dhe pankarta kundër Presidentit amerikan Donald Trump demonstruan kundër operacionit të SHBA-ve në Venezuelë, që çoi në arrestimin e Nicolas Maduro.

17:51 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Akuzat për arrestimin e Maduros, Rubio: Amerika nuk ka nevojë për naftën e Venezuelës
Amerika

Akuzat për arrestimin e Maduros, Rubio: Amerika nuk ka nevojë për naftën e Venezuelës

Sekretari amerikan i Shtetit, Marco Rubio, ka deklaruar se SHBA-ja nuk është në luftë me Venezuelën dhe se nuk ka nevojë pë burimet e naftës së shtetit të Amerikës Latine.

17:05 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Zëvendësdrejtori i FBI-së del në pension pas operacionit për kapjen e Maduro
Amerika

Zëvendësdrejtori i FBI-së del në pension pas operacionit për kapjen e Maduro

E kishte paralajmëruar largimin e tij nga Byroja Federale e Hetimit që më 17 dhjetor, duke bërë të ditur se do të pensionohej në janar.

14:25 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Venezuelianët nëpër botë festojnë pas arrestimit të Nicolás Maduro
Amerika

Venezuelianët nëpër botë festojnë pas arrestimit të Nicolás Maduro

Entuziazëm nga diaspora në Kili, Peru, Spanjë dhe Shtetet e Bashkuara për ndërhyrjen më të fortë në Amerikën Latine që nga koha e krizës së Panamasë.

10:45 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Me pranga në duar në New York, Maduro përshëndet dhe uron “Gëzuar Vitin e Ri”
Amerika

Me pranga në duar në New York, Maduro përshëndet dhe uron “Gëzuar Vitin e Ri”

Video e ish-liderit të Venezuelës, duke ecur në korridoret e Qendrës Metropolitane të Paraburgimit në New York.

10:26 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Delcy Rodríguez, “tigri” që do të jetë pasardhësja e Maduro
Amerika

Delcy Rodríguez, “tigri” që do të jetë pasardhësja e Maduro

Gjykata Supreme e Venezuelës e ka emëruar zyrtarisht si presidente të përkohshme, ajo mohoi çdo mënyrë bashkëpunimi me SHBA.

09:45 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
Pamje historike: Momentet e para të Nicolás Maduro pas dorëzimit te DEA në New York
Amerika

Pamje historike: Momentet e para të Nicolás Maduro pas dorëzimit te DEA në New York

Reagime të shumta, veçanërisht mes qytetarëve të Venezuelës, të cilët prej vitesh kërkonin që ish-udhëheqësi i vendit të përballej me drejtësinë.

09:28 11 ditë më parë04.01.2026.

Autori
150 avionë dhe njësia elitare e FBI, zbulohen detajet si u arrestua Maduro
Amerika

150 avionë dhe njësia elitare e FBI, zbulohen detajet si u arrestua Maduro

Një operacion jashtëzakonisht kompleks i forcave elitare amerikane çoi gjatë orëve të para të mëngjesit të 2 janarit në kapjen e presidentit venezuelas Nicolas Maduro dhe bashkëshortes së tij.

18:57 12 ditë më parë03.01.2026.

Autori
  • 1
  • 2
  • 3
Të fundit
Greqia merr fregatën “Kimon”, Dendias: Më e forta në planet! Micotaqis: Po e bëj atdheun të sigurt
RAJON

Greqia merr fregatën “Kimon”, Dendias: Më e forta në planet! Micotaqis: Po e bëj atdheun të sigurt

Micotaqis e përshkroi marrjen në dorëzim nga Marina greke të fregatës së re si një ndryshim faqeje pas 28 vitesh për Flotën Detare të Greqisë dhe një garanci për të lënë tek brezat e rinj një atdhe më të fortë e të sigurt.

22:56 1 h më parë15.01.2026.

Autori
Si e bindën tre monarki të Gjirit, Trumpin, që t'i jepte Iranit "një shans" të fundit?
Lindja e Mesme

Si e bindën tre monarki të Gjirit, Trumpin, që t'i jepte Iranit "një shans" të fundit?

Monarkitë e Gjirit kanë frikë se pasojat e një përshkallëzimi midis SHBA-së dhe Iranit do të jenë në dëm të sigurisë së tyre dhe sepse nafta do të pësojë rënie të ndjeshme të çmimeve.

22:43 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Gjykata Kushtetuese vendos në favor të Sali Berishës: Masa ndaj tij e tejzgjatur
Politikë

Gjykata Kushtetuese vendos në favor të Sali Berishës: Masa ndaj tij e tejzgjatur

Gjykata Kushtetuese i dha të drejtë Sali Berishës, duke konstatuar se masa e arrestit shtëpiak ndaj tij ishte e tejzgjatur dhe e pajustifikuar.

22:33 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Kanadezi humb jetën në Iran gjatë protestave kundër regjimit
Lindja e Mesme

Një shtetas kanadez ka humbur jetën në Iran gjatë protestave kundër regjimit. Qeveria e Kanadasë dënoi ashpër autoritetet iraniane dhe u bëri thirrje qytetarëve të saj të largohen nga vendi.

22:12 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Paraburgim njëmujor për serbin e dyshuar për sulmin ndaj KFOR-it
Kosovë

Gjykata e Prishtinës ka vendosur një muaj paraburgim për serbin e ndaluar në lidhje me dhunën ndaj forcave të KFOR në maj të vitit 2023 në Zveçan.

21:51 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Më të lexuarat
Ambasada amerikane jep detaje mbi pezullimin e vizave, a ndikon në vizat aktuale të vlefshme?
Aktualitet

Ambasada amerikane jep detaje mbi pezullimin e vizave, a ndikon në vizat aktuale të vlefshme?

Ambasada amerikane në Tiranë ka dhënë detaje lidhur me vendimin e DASH për pezullimin e vizave me 75 vende të botës, përfshi dhe Shqipërinë dhe Kosovën. Sipas ambasadës, vendimi hyn në fuqi më 21 janar, duke bërë të ditura dhe detajet.

11:05 13 h më parë15.01.2026.

Autori
Heroi i panjohur, pastron rrugët me dëborë teksa bombat i fluturojnë mbi kokë
Europa

Heroi i panjohur, pastron rrugët me dëborë teksa bombat i fluturojnë mbi kokë

Simboli i rezistencës në Ukrainë, vazhdonte i pa shqetësuar detyrën e tij, pavarësisht rrezikut të madh nga sulmet ruse.

11:17 13 h më parë15.01.2026.

Autori
“Dyshohet për vetëvrasje”, gjendet i vdekur ish-zv.ministri rus
Europa

“Dyshohet për vetëvrasje”, gjendet i vdekur ish-zv.ministri rus

Ka publikuar në rrjetet sociale një mesazh lamtumire, raportohet se akuzonte bashkëshorten për gjestin ekstrem që kreu.

11:33 13 h më parë15.01.2026.

Autori
“Lamtumirë vit i vjetër”, tradita e veçantë e djegies së pemës së Krishtlindjes
LIFESTYLE

“Lamtumirë vit i vjetër”, tradita e veçantë e djegies së pemës së Krishtlindjes

Pas përfundimit të festave, besimtarët ndjekin ritualin e djegies së pemëve më 19 janar, kjo është edhe dita e Ujit të Bekuar.

11:55 12 h më parë15.01.2026.

Autori
“Nuk e shoqërojmë dot në seancë”, Burgjet njoftojnë zyrtarisht GJKKO për arratisjen e Ndocit
Kronikë

“Nuk e shoqërojmë dot në seancë”, Burgjet njoftojnë zyrtarisht GJKKO për arratisjen e Ndocit

Drejtoria e Burgjeve ka njoftuar zyrtarisht Gjykatën e Posaçme për arratisjen e Altin Ndocit nga spitali i Durrësit. Në seancën e sotme për dosjen e “Plumbit të Artë” shkresa e Burgjeve u lexua nga Gjykata.

11:58 12 h më parë15.01.2026.

Autori
SHQIPËRI
Parashikimi i motit/ E premtja më e ngrohtë, rriten temperaturat
Aktualitet

Parashikimi i motit/ E premtja më e ngrohtë, rriten temperaturat

Instituti i Gjeoshkencave bën të ditur se kjo e premte do të jetë më e ngrohtë, dhe nuk do të ketë reshje.

07:02 6 h më parë16.01.2026.

Autori
Politikë

Gjykata Kushtetuese i dha të drejtë Sali Berishës, duke konstatuar se masa e arrestit shtëpiak ndaj tij ishte e tejzgjatur dhe e pajustifikuar.

22:33 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Aksident në Durrës, i riu përplas të moshuarin në rrugë
Kronikë

Aksident në Durrës, i riu përplas të moshuarin në rrugë

Një aksident është regjistruar në Durrës, ku një i moshuar u përplas nga një makinë teksa kalonte rrugën.

20:01 4 h më parë15.01.2026.

Autori
Miqësia Shqipëri-Ukrainë nderohet në Kiev, Zelensky dekoron Spiropalin me Urdhrin e Lartë Shtetëror
Aktualitet

Miqësia Shqipëri-Ukrainë nderohet në Kiev, Zelensky dekoron Spiropalin me Urdhrin e Lartë Shtetëror

Urdhri i lartë iu akordua Spiropalit në cilësinë e Kryetares së Kuvendit të Shqipërisë, detyrë që ajo e ka mbajtur në periudhën 2024-2025.

18:58 5 h më parë15.01.2026.

Autori
BOTË
Fituesja e Çmimit Nobel për Paqen nga Venezuela ia dorëzon medaljen e saj Trumpit
Nëpër botë

Fituesja e Çmimit Nobel për Paqen nga Venezuela ia dorëzon medaljen e saj Trumpit

Udhëheqësja e opozitës venezueliane, María Corina Machado, u tha gazetarëve se ia dorëzoi medaljen për Çmimin Nobel për Paqen Presidentit Donald Trump në një takim privat në Shtëpinë e Bardhë të enjten, por nuk tha nëse ai e pranoi atë.

07:35 6 h më parë16.01.2026.

Autori
Lindja e Mesme

Monarkitë e Gjirit kanë frikë se pasojat e një përshkallëzimi midis SHBA-së dhe Iranit do të jenë në dëm të sigurisë së tyre dhe sepse nafta do të pësojë rënie të ndjeshme të çmimeve.

22:43 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Lindja e Mesme

Një shtetas kanadez ka humbur jetën në Iran gjatë protestave kundër regjimit. Qeveria e Kanadasë dënoi ashpër autoritetet iraniane dhe u bëri thirrje qytetarëve të saj të largohen nga vendi.

22:12 2 h më parë15.01.2026.

Autori
“Bota po bëhet më e rrezikshme”, Putin shigjeton indirekt Trumpin, por hesht për Maduron dhe Iranin
Europa

“Bota po bëhet më e rrezikshme”, Putin shigjeton indirekt Trumpin, por hesht për Maduron dhe Iranin

Presidenti rus ende nuk ka komentuar publikisht për rrëzimin e Maduros në Venezuelë nga SHBA-të, protestat në Iran apo kërcënimet e Donald Trump në lidhje me Groenlandën.

21:45 3 h më parë15.01.2026.

Autori
RAJON
RAJON

Micotaqis e përshkroi marrjen në dorëzim nga Marina greke të fregatës së re si një ndryshim faqeje pas 28 vitesh për Flotën Detare të Greqisë dhe një garanci për të lënë tek brezat e rinj një atdhe më të fortë e të sigurt.

22:56 1 h më parë15.01.2026.

Autori
Kosovë

Gjykata e Prishtinës ka vendosur një muaj paraburgim për serbin e ndaluar në lidhje me dhunën ndaj forcave të KFOR në maj të vitit 2023 në Zveçan.

21:51 2 h më parë15.01.2026.

Autori
Aksident tragjik në Slloveni, humb jetën një 28-vjeçar nga Kosova
Kosovë

Aksident tragjik në Slloveni, humb jetën një 28-vjeçar nga Kosova

Një aksident tragjik ka ndodhur mëngjesin e së enjtes në Slloveni, ku për pasojë ka humbur jetën një i ri nga Kosova.

21:33 3 h më parë15.01.2026.

Autori
Serbia iu kërkon qytetarëve të saj të largohen nga Irani
RAJON

Serbia iu kërkon qytetarëve të saj të largohen nga Irani

Autoritetet serbe iu kanë kërkuar qytetarëve që ndodhen në Iran të largohen sa më shpejt për motive sigurie.

20:38 4 h më parë15.01.2026.

Autori
SPORT
Trajneri italian që drejtoi Kukësin nxin futbollin shqiptar: Kampionati më i korruptuar në botë!
Futboll

Trajneri italian që drejtoi Kukësin nxin futbollin shqiptar: Kampionati më i korruptuar në botë!

Trajneri xhenovez Diego Longo, i cili në kampionatin shqiptar ka drejtuar Kukësin, Teutën dhe Flamurtarin, e ka cilësuar futbollin në vendin tonë si më të korruptuarin në botë.

18:43 6 h më parë15.01.2026.

Autori
Rey Manaj me skuadër të re?
Kombëtarja

Rey Manaj me skuadër të re?

Burime pranë lojtarit bëjnë me dije se Manaj po mendon të transferohet në Kinë për të luajtur në ekipin e Zheijang.

18:33 6 h më parë15.01.2026.

Autori
“Shiteni Cristiano Ronaldon”, tifozët e Al Nassr humbin durimin me yllin portugez
Futboll

“Shiteni Cristiano Ronaldon”, tifozët e Al Nassr humbin durimin me yllin portugez

Zero trofe të fituar, stadiume të boshatisur, premtime të parealizuara dhe pagë mbi 200 milionë euro në sezon.

15:39 9 h më parë15.01.2026.

Autori
Albacete turpëron Realin, “mbretërorët” eliminohen nga Kupa
Futboll

Albacete turpëron Realin, “mbretërorët” eliminohen nga Kupa

Debutim zhgënjyes për trajnerin e ri, Arbeloa. Skuadra e Ligës së Dytë i mposhti me rezultatin 3-2 dhe i nxjerr nga gara për trofeun.

10:30 14 h më parë15.01.2026.

Autori
KULTURË
FOTO - Festivali i akullit në Kinë, spektakël dhe ngjyra
KULTURË

FOTO - Festivali i akullit në Kinë, spektakël dhe ngjyra

Skulptorët u mblodhën gjatë fundjavës në qytetin e ftohtë të Harbinit në veri të Kinës për Festivalin vjetor të Akullit dhe Borës.

15:19 10 ditë më parë05.01.2026.

Autori
Ku të udhëtoni në 2026? Nga vendet ku do të shihet eklipsi tek ushqimi i mirë
KULTURË

Ku të udhëtoni në 2026? Nga vendet ku do të shihet eklipsi tek ushqimi i mirë

Jo vetëm për të apasionuarit e udhëtimeve, por edhe për ata që janë pushues një herë në vit, për 2026 ka mjaft destinacione të bukura për të eksploruar.

13:56 14 ditë më parë01.01.2026.

Autori
“Ringjallen” kinematë në Shqipëri, 1.4 mln euro investim për rikthimin e filmit pranë publikut
KULTURË

“Ringjallen” kinematë në Shqipëri, 1.4 mln euro investim për rikthimin e filmit pranë publikut

1.4 milionë euro do të investojë Ministria e Turizmit, Kulturës dhe Sportit për të rijetëzuar të paktën 7 salla kinemaje në disa qytete të vendit, në mënyrë që filmat të rikthehen pranë publikut shqiptar.

15:34 16 ditë më parë30.12.2025.

Autori
Lajm i trishtë për adhuruesit e "Ilirëve", ndërron jetë papritur vokalisti Shemi
KULTURË

Lajm i trishtë për adhuruesit e "Ilirëve", ndërron jetë papritur vokalisti Shemi

Ka ndërruar jetë në moshën 64-vjeçare Shemsi Krasniqi, vokalisti i grupit “Ilirët”. Shkaqet e ndarjes nga jeta janë ende të paqarta.

18:15 24 ditë më parë22.12.2025.

Autori
SHOWBIZ
Harry Styles do të nxjerrë albumin e katërt, dhe ka një titull... intrigues
SHOWBIZ

Harry Styles do të nxjerrë albumin e katërt, dhe ka një titull... intrigues

Pas 1,336 ditësh, pritja mbaroi për fansat e Harry Styles, ai ka njoftuar rikthimin e tij në muzikë.

08:02 7 h më parë16.01.2026.

Autori
Sakrifica për një rol, Matt Damon humb 18 kg për t’u shndërruar në ‘Odisea’
SHOWBIZ

Sakrifica për një rol, Matt Damon humb 18 kg për t’u shndërruar në ‘Odisea’

Aktori i mirënjohur Matt Damon ka zbuluar në podcastin “New Heights” me Jason dhe Travis Kelce, se i është nënshtruar një diete tepër strikte, duke humbur 18 kilogramë, për të realizuar transformimin e nevojshëm fizik për personazhin e tij në filmin “Odisea” të Christopher Nolan.

15:55 1 ditë më parë14.01.2026.

Autori
Kush është ylli i kinemasë që rrëzoi nga “froni” Scarlett Johansson
SHOWBIZ

Kush është ylli i kinemasë që rrëzoi nga “froni” Scarlett Johansson

Zoe Saldana ka marrë fronin si aktorja me të ardhurat më të mëdha nga filmat, duke lënë pas Scarlett Johansson, falë suksesit të filmave Avatar, Guardians of the Galaxy dhe Star Trek.

15:04 1 ditë më parë14.01.2026.

Autori
Vlen 1 miliard dollarë, rikthehet në skenë super grupi i muzikës k-pop
SHOWBIZ

Vlen 1 miliard dollarë, rikthehet në skenë super grupi i muzikës k-pop

Turneu i koreano-jugorëve BTS, janë planifikuar 79 koncerte në të gjithë botën. Albumi i ri publikohet më 20 mars, do të jetë i pari pas gjashtë vjetëve.

12:11 1 ditë më parë14.01.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes