TË FUNDIT
Kosova shpenzon 1 miliard dollarë për armatime, gjenerali i ushtrisë serbe: Problematike! Kthehet nga udhëtimi, e gjen makinën pa motor në parkimin e aeroportit Përgjegjës për 34 vjedhje, kapen 4 “skifterët” shqiptarë në Itali Merr fund ankthi dhe pritja, Arsenal zyrtarisht kampion i Premier League, City i bën “nderin e jetës” Vjedhja e Luvrit bëhet film, ja kur del në kinema Ngordh “Yume”, qeni i Putinit i dhuruar nga Japonia pas katastrofës
Kosova shpenzon 1 miliard dollarë për armatime, gjenerali i ushtrisë serbe: Problematike! Kthehet nga udhëtimi, e gjen makinën pa motor në parkimin e aeroportit Përgjegjës për 34 vjedhje, kapen 4 “skifterët” shqiptarë në Itali Merr fund ankthi dhe pritja, Arsenal zyrtarisht kampion i Premier League, City i bën “nderin e jetës” Vjedhja e Luvrit bëhet film, ja kur del në kinema Ngordh “Yume”, qeni i Putinit i dhuruar nga Japonia pas katastrofës
8° Tiranë, Qiell i kthjellët

• Shqip
  • Serbisht
  • Polonisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Polonisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Kombetarja Donald Trump Çmimi i naftës Lufta në Lindjen e Mesme Hantavirusi
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
  • VIDEO
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

Agresoret

Sulm i rëndë në qytetin turk, vriten 4 persona, plagosen 8 të tjerë
Nëpër botë

Mësohet se gjatë arratisjes ai vrau edhe një bari që po kulloste delet në afërsi, si dhe një shofer kamioni.

21:18 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
Të fundit
Kosova shpenzon 1 miliard dollarë për armatime, gjenerali i ushtrisë serbe: Problematike!
Kosovë

Kosova shpenzon 1 miliard dollarë për armatime, gjenerali i ushtrisë serbe: Problematike!

Kosova filloi ndërtimin e forcave të saj të armatosura në vitin 2017, me mbështetjen e SHBA-së, Gjermanisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Francës. Afati i fundit është një dekadë dhe buxheti është 1 miliard dollarë.

22:58 6 h më parë19.05.2026.

Autori
Kthehet nga udhëtimi, e gjen makinën pa motor në parkimin e aeroportit
LIFESTYLE

Kthehet nga udhëtimi, e gjen makinën pa motor në parkimin e aeroportit

Biznesmeni ka vlerësuar se dëmi minimal për riparim arrin rreth 20 mijë euro dhe se automjeti mund të kërkojë deri në dy muaj për t’u rikthyer në gjendje normale.

22:41 7 h më parë19.05.2026.

Autori
Merr fund ankthi dhe pritja, Arsenal zyrtarisht kampion i Premier League, City i bën “nderin e jetës”
Futboll

Merr fund ankthi dhe pritja, Arsenal zyrtarisht kampion i Premier League, City i bën “nderin e jetës”

Arsenal është zyrtarisht kampion i Anglisë për sezonin 2025-2026. Topçinjtë përfituan nga një humbje e Manchester City për t’u konfirmuar dhe matematikisht në krye të renditjes.

22:26 7 h më parë19.05.2026.

Autori
Përgjegjës për 34 vjedhje, kapen 4 “skifterët” shqiptarë në Itali
Kronikë

Sipas hetimeve, grupi i dyshuar kriminal kishte vepruar në mënyrë të organizuar, duke kryer gjithsej 34 raste vjedhjesh dhe tentativash vjedhjeje gjatë periudhës shkurt 2023 – mars 2024.

Autori
Vjedhja e Luvrit bëhet film, ja kur del në kinema
SHOWBIZ

Ngjarja e 19 tetorit 2025 u cilësua si “grabitja e shekullit”. Katër persona arritën të hynin në Galerinë e Apollonit brenda muzeut dhe të merrnin në vetëm pak minuta nëntë bizhuteri historike me vlerë rreth 88 milionë euro.

22:10 7 h më parë19.05.2026.

Autori
Më të lexuarat
Nëpër botë

Mësohet se gjatë arratisjes ai vrau edhe një bari që po kulloste delet në afërsi, si dhe një shofer kamioni.

21:18 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
E rëndë në Kuçovë, i dyshuari i rrëmben armën efektivit dhe e plagos
Kronikë

E rëndë në Kuçovë, i dyshuari i rrëmben armën efektivit dhe e plagos

Efektivët e tjerë ndërhynë menjëherë duke neutralizuar autorin dhe duke i rimarrë armën.

21:37 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
Gjykata rrëzon padinë e Elon Musk kundër OpenAi: Kanë kaluar afatet
Amerika

Gjykata rrëzon padinë e Elon Musk kundër OpenAi: Kanë kaluar afatet

Musk akuzonte Altman dhe OpenAI se kishin shkelur misionin fillestar jofitimprurës të kompanisë, pasi sipas tij ajo u kthye në një strukturë fitimprurëse pasi ai kishte kontribuar me rreth 38 milionë dollarë në fazat e hershme të krijimit të saj.

21:52 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
Zhduket 14-vjeçarja në Vlorë pas konfliktit me mësuesin për notën, familja apel për ndihmë
Kronikë

Zhduket 14-vjeçarja në Vlorë pas konfliktit me mësuesin për notën, familja apel për ndihmë

Sipas familjarëve, e mitura, e identifikuar si Kaltra, ka qenë në gjendje të rënduar emocionale pas debatit në shkollë dhe nuk është kthyer më në banesë pas përfundimit të mësimit.

22:06 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
VLEN garanton studentët protestues: Provimi do të jepet në shqip
RAJON

VLEN garanton studentët protestues: Provimi do të jepet në shqip

VLEN akuzoi pushtetin e kaluar se për më shumë se 20 vite e ka lënë të pazgjidhur këtë çështje dhe e ka përdorur vetëm për propagandë politike.

22:20 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
SHQIPËRI
Kronikë

Sipas hetimeve, grupi i dyshuar kriminal kishte vepruar në mënyrë të organizuar, duke kryer gjithsej 34 raste vjedhjesh dhe tentativash vjedhjeje gjatë periudhës shkurt 2023 – mars 2024.

Autori
“Porsche” bën kasaphanë në Fier, përplaset me makinat e parkuara, shoferi tenton t'ia mbathë
Kronikë

“Porsche” bën kasaphanë në Fier, përplaset me makinat e parkuara, shoferi tenton t'ia mbathë

Sipas dëshmive nga vendngjarja, drejtuesi i mjetit po lëvizte me shpejtësi të lartë në momentin kur humbi kontrollin e automjetit dhe u përplas fuqishëm me mjetet e parkuara, duke i dëmtuar rëndë ato.

20:59 8 h më parë19.05.2026.

Autori
Inceneratori i Elbasanit, Apeli konfirmon dënimin për Kokën dhe Bllakon
Kronikë

Inceneratori i Elbasanit, Apeli konfirmon dënimin për Kokën dhe Bllakon

Apeli ka konfirmuar dënimin me 10 vite burg për Kokën, i cili për shkak të gjykimit të shkurtuar zbret në 6 vite e 8 muaj heqje lirie.

20:02 9 h më parë19.05.2026.

Autori
Laert Haxhiu humb betejën në Gjykatën e Lartë, mbetet në burg përjetë
Kronikë

Laert Haxhiu humb betejën në Gjykatën e Lartë, mbetet në burg përjetë

Laert Haxhiu u shpall fajtor për ngjarjen e njohur si “Masakra e Lushnjes”, e ndodhur në vitin 2017, ku mbetën të vrarë Zamir Latifi dhe Jurgen Hoxha, ndërsa u plagosën Bujar Turku dhe Marius Xhepexhiu. Për të njëjtën dosje janë dënuar me burgim të përjetshëm edhe Orgest Bilbili dhe Anterio Kaloshi.

18:56 10 h më parë19.05.2026.

Autori
BOTË
Ngordh “Yume”, qeni i Putinit i dhuruar nga Japonia pas katastrofës
Nëpër botë

Ngordh “Yume”, qeni i Putinit i dhuruar nga Japonia pas katastrofës

Yume ishte 12 vjeçe dhe ishte dhuratë nga prefektura Akita e Japonisë, në shenjë falënderimi për ndihmën dhe solidaritetin pas tërmetit dhe cunamit të vitit 2012 në rajonin Tohoku.

21:55 7 h më parë19.05.2026.

Autori
Mbytet varka në liqenin më të thellë në botë, të paktën 5 viktima
Europa

Mbytet varka në liqenin më të thellë në botë, të paktën 5 viktima

Sipas autoriteteve ruse të emergjencës, në mjetin ujor ndodheshin gjithsej 18 persona kur ai u përmbys rreth 100 metra larg bregut.

21:13 8 h më parë19.05.2026.

Autori
Njeriu që nuk qesh, negociatori kryesor i Ukrainës, që Putini tentoi ta vriste mbi 10 herë
Europa

Njeriu që nuk qesh, negociatori kryesor i Ukrainës, që Putini tentoi ta vriste mbi 10 herë

Gjenerallejtënant Kirilo Budanov është një nga negociatorët kryesorë ukrainas në bisedimet me Moskën. Budanov drejtoi Shërbimin e Inteligjencës Ushtarake të Ukrainës (HUR) nga gushti 2020 deri në janar të këtij viti, kur u emërua kreu i Zyrës së Presidentit.

20:45 9 h më parë19.05.2026.

Autori
Bllokimi i Hormuzit i la fermerët pa fertilizues, BE-ja i kthehet plehut organik të lopës
Europa

Bllokimi i Hormuzit i la fermerët pa fertilizues, BE-ja i kthehet plehut organik të lopës

Plani më i fundit i Komisionit Evropian për të shmangur mungesën e ardhshme është një plan afatgjatë që ka ekzistuar prej vitesh, me vetëm disa shtesa emergjente, siç është ndihma shtetërore për fermerët e prekur, përcaktimi i plehrave si një mall i rëndësishëm për krizën dhe një nxitje e buxhetit.

20:16 9 h më parë19.05.2026.

Autori
RAJON
Kosovë

Kosova filloi ndërtimin e forcave të saj të armatosura në vitin 2017, me mbështetjen e SHBA-së, Gjermanisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Francës. Afati i fundit është një dekadë dhe buxheti është 1 miliard dollarë.

22:58 6 h më parë19.05.2026.

Autori
Zgjedhjet në Kosovë, KQZ afron datën kur nis votimi me postë
Kosovë

Zgjedhjet në Kosovë, KQZ afron datën kur nis votimi me postë

Ky ndryshim është bërë pas njoftimit nga kompania kontraktuese për shërbime postare, sipas të cilës operatori DHL dhe shërbimet postare në disa vende evropiane nuk do të funksionojnë më 25 maj për shkak të një feste zyrtare.

20:31 9 h më parë19.05.2026.

Autori
Kosova drejt krijimit të Xhandarmërisë, njoftimi i ministrit Sveçla: Synon mbrojtjen e territorit
Kosovë

Kosova drejt krijimit të Xhandarmërisë, njoftimi i ministrit Sveçla: Synon mbrojtjen e territorit

Sipas Sveçlës, Xhandarmëria do të funksionojë si agjenci në kuadër të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe do të ketë rol kyç në ruajtjen e kufijve, mbrojtjen e sovranitetit territorial, luftën kundër terrorizmit dhe menaxhimin e situatave me rrezikshmëri të lartë.

19:09 10 h më parë19.05.2026.

Autori
Zgjedhjet në Kosovë, KQZ miraton fletën e votimit
Kosovë

Zgjedhjet në Kosovë, KQZ miraton fletën e votimit

Sipas Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, fletëvotimi do të përfshijë gjithsej 21 subjekte politike, të renditura sipas numrave rendorë të përcaktuar me short.

18:41 11 h më parë19.05.2026.

Autori
SPORT
Futboll

Arsenal është zyrtarisht kampion i Anglisë për sezonin 2025-2026. Topçinjtë përfituan nga një humbje e Manchester City për t’u konfirmuar dhe matematikisht në krye të renditjes.

Autori
Spiunuan rivalët, ish-skuadra e Brojës përjashtohet nga play-off për ngjitjen në Premier League
Futboll

Spiunuan rivalët, ish-skuadra e Brojës përjashtohet nga play-off për ngjitjen në Premier League

Sipas mediave angleze ndëshkimi erdhi pasi një anëtar i stafit të Southampton dyshohet se ka spiunuar rivalët në prag të ndeshjes gjysmëfinale play-off kundër Middlesbrough. Ky anëtar i stafit thuhet se ka filmuar seancat stërvitore të kundërshtarit pak para ndeshjes.

21:41 8 h më parë19.05.2026.

Autori
Braktisi Shqipërinë sepse donte Botërorin, Zvicra le në shtëpi Bajramin
Futboll

Braktisi Shqipërinë sepse donte Botërorin, Zvicra le në shtëpi Bajramin

Në përfaqësuesen zvicerane do të jenë të pranishëm edhe dy futbollistë me origjinë shqiptare, Granit Xhaka dhe Ardon Jashari, të cilët vazhdojnë të jenë pjesë e rëndësishme e ekipit kombëtar.

21:28 8 h më parë19.05.2026.

Autori
Maran nis revolucionin te Shqipëria, italiani sjell stafin e ri në Kombëtare, zbulohet skema e preferuar
Futboll

Maran nis revolucionin te Shqipëria, italiani sjell stafin e ri në Kombëtare, zbulohet skema e preferuar

Me ardhjen e teknikut 62-vjeçar ndryshon edhe stafi teknik i Shqipërisë. Bashkë me largimin e Sylvinhos janë mbyllur edhe angazhimet e ndihmësve të tij, mes tyre edhe Pablo Zabaleta. Maran ka vendosur të sjellë në Tiranë një nga bashkëpunëtorët e tij më të afërt, Christian Maraner.

17:14 12 h më parë19.05.2026.

Autori
KULTURË
Bullgaria triumfon në Eurovision, Shqipëria renditet e 13-ta
KULTURË

Bullgaria triumfon në Eurovision, Shqipëria renditet e 13-ta

Një natë plot emocione, spektakël dhe rivalitet muzikor ka kurorëzuar Eurovisionin me fitoren e Bullgaria. Përfaqësuesja bullgare Dara arriti të triumfojë me këngën “Bangaranga”, duke bindur si juritë profesioniste ashtu edhe publikun europian.

08:02 2 ditë më parë17.05.2026.

Autori
Filmi "Adolesence" bën histori në çmimet BAFTA
KULTURË

Filmi "Adolesence" bën histori në çmimet BAFTA

Drama e Netflix-it, Adolescence, ishte fituesi i madh në Çmimet Bafta Television të dielën, me The Celebrity Traitors dhe Last One Laughing që morën gjithashtu një pjesë të lavdisë.

22:17 8 ditë më parë11.05.2026.

Autori
Tedi Papavrami dekorohet me 'Urdhrin Suprem të Shqiponjës', Rama: Je ylli i botës që ndriçon edhe për vendin
KULTURË

Tedi Papavrami dekorohet me 'Urdhrin Suprem të Shqiponjës', Rama: Je ylli i botës që ndriçon edhe për vendin

Rama e cilësoi Papavramin si një figurë të rrallë artistike dhe njerëzore, duke vënë në dukje jo vetëm talentin e tij si muzikant, por edhe integritetin dhe dimensionin e tij intelektual e shoqëror.

19:21 8 ditë më parë11.05.2026.

Autori
“Dy orkestra, një skenë”, Nancy VanHorn: Miqësia SHBA-Shqipëri, e pandalshme
KULTURË

“Dy orkestra, një skenë”, Nancy VanHorn: Miqësia SHBA-Shqipëri, e pandalshme

Në një atmosferë festive, ku muzika amerikane dhe shqiptare u bashkuan në të njëjtën skenë, Tirana u kthye mbrëmjen e së enjtes në një simbol të miqësisë së fortë mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

15:39 11 ditë më parë08.05.2026.

Autori
SHOWBIZ
SHOWBIZ

Ngjarja e 19 tetorit 2025 u cilësua si “grabitja e shekullit”. Katër persona arritën të hynin në Galerinë e Apollonit brenda muzeut dhe të merrnin në vetëm pak minuta nëntë bizhuteri historike me vlerë rreth 88 milionë euro.

22:10 7 h më parë19.05.2026.

Autori
Shakira fiton betejën me shtetin spanjoll, gjykata urdhëron kthimin e 55 milionë eurove
SHOWBIZ

Shakira fiton betejën me shtetin spanjoll, gjykata urdhëron kthimin e 55 milionë eurove

Këngëtarja kolumbiane Shakira ka fituar betejën ligjore me autoritetet tatimore në Spanjë, pasi një gjykatë spanjolle urdhëroi kthimin e 55 milionë eurove që sipas vendimit ishin mbledhur padrejtësisht nga administrata tatimore.

16:25 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
Hollivudi ka një çift të ri? Dyshime për romancë mes Pamela Anderson dhe Tom Cruise
SHOWBIZ

Hollivudi ka një çift të ri? Dyshime për romancë mes Pamela Anderson dhe Tom Cruise

Sipas raportimeve, aktorja 58-vjeçare ka tërhequr vëmendjen e yllit 63-vjeçar të Hollivudit dhe Pamela Anderson thuhet gjithashtu se po "i hap vend dashurisë në jetën e saj".

21:20 2 ditë më parë17.05.2026.

Autori
Kush është Dara, bullgarja 27-vjeçare që fitoi Eurovizionin e parë të vendit të saj?
SHOWBIZ

Kush është Dara, bullgarja 27-vjeçare që fitoi Eurovizionin e parë të vendit të saj?

Darina Yotova lindi në qytetin bregdetar të Varnës dhe u diplomua në Shkollën Kombëtare të Arteve. Ajo filloi të këndonte muzikë tradicionale bullgare në moshën shtatë vjeç, përpara se të kalonte në pop bashkëkohor.

20:44 2 ditë më parë17.05.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes