TË FUNDIT
Pas Bulqizës, edhe Pogradeci në alarm nga zjarret: Era ndihmon përhapjen e flakëve në Somotinë Dëshmon vrasësi i shqiptares Ilaria Sula: Një “perde” më ra para syve, nuk e di sa herë e godita “Botërori 2026”, FIFA nuk do t’i zhvendosë ndeshjet e Iranit në Meksikë Skena dramatike në Manhattan, qiellgërvishtësi përfshihet nga flakët Aksident i rëndë në tunel, mbi 80 makina përplasen në Itali Instagram jep njoftimin e rëndësishëm, ja çfarë ndodh me privatësinë prej 8 majit 2026
Pas Bulqizës, edhe Pogradeci në alarm nga zjarret: Era ndihmon përhapjen e flakëve në Somotinë Dëshmon vrasësi i shqiptares Ilaria Sula: Një “perde” më ra para syve, nuk e di sa herë e godita “Botërori 2026”, FIFA nuk do t’i zhvendosë ndeshjet e Iranit në Meksikë Skena dramatike në Manhattan, qiellgërvishtësi përfshihet nga flakët Aksident i rëndë në tunel, mbi 80 makina përplasen në Itali Instagram jep njoftimin e rëndësishëm, ja çfarë ndodh me privatësinë prej 8 majit 2026
9° Tiranë, Shi i rrëmbyeshëm me intensitet të ulët

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Belinda Balluku Kuvendi i Shqipërisë Sali Berisha
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:
Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Belinda Balluku Kuvendi i Shqipërisë Sali Berisha

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

Kina

"Tajvani, çështje e rëndësishme", Trump bisedë telefonike me Xi Jinping të Kinës
Nëpër botë

"Tajvani, çështje e rëndësishme", Trump bisedë telefonike me Xi Jinping të Kinës

Lideri i Kinës Xi Jinping e quajti Tajvanin "çështjen më të rëndësishme" në marrëdhëniet Kinë-SHBA gjatë një telefonate me Presidentin e SHBA-së Donald Trump të mërkurën.

09:08 40 ditë më parë05.02.2026.

Autori
Kina rrethon sërish Tajvanin, 12 avionë e 7 anijë kërcënojnë ishullin
Nëpër botë

Kina rrethon sërish Tajvanin, 12 avionë e 7 anijë kërcënojnë ishullin

Kina ka rritur ndjeshëm presionin ushtarak ndaj Tajvanit duke dërguar avionë dhe anije luftarake në Ngushticën e Tajvanit, duke detyruar Taipein të reagojë me masa mbrojtëse.

07:24 40 ditë më parë05.02.2026.

Autori
Videoja që tronditi botën, Kina zbulon anijen luftarake 'Star Wars', mban 100 avionë në hapësirë
TEKNOLOGJI

Videoja që tronditi botën, Kina zbulon anijen luftarake 'Star Wars', mban 100 avionë në hapësirë

Kina ka ndezur debat global, pasi ka prezantuar konceptin e një anijeje luftarake gjigante që duket sikur ka dalë nga filmat “Star Wars”. E quajtur Luanniao, kjo platformë pretendohet se do të fluturojë në skajin e atmosferës së Tokës dhe të shërbejë si bazë ajrore për dhjetëra avionë pa pilotë.

14:38 42 ditë më parë03.02.2026.

Autori
Kina ndalon dorezat e fshehta në dyert e makinave
TEKNOLOGJI

Kina ndalon dorezat e fshehta në dyert e makinave

Kina ka vendosur të ndalojë dorezat e fshehta në dyert e makinave elektrike, për motive sigurie.

07:56 42 ditë më parë03.02.2026.

Autori
Kina nuk ndalet, vijon ekzekutimet me vdekje të grupeve mafioze
Nëpër botë

Kina nuk ndalet, vijon ekzekutimet me vdekje të grupeve mafioze

Kina ka ekzekutuar katër drejtues kryesorë të familjes kriminale Bai, një klan me bazë në Mianmar, i njohur për drejtimin e qendrave masive të mashtrimit online.

20:27 42 ditë më parë02.02.2026.

Autori
Kina ekzekuton katër anëtarë të tjerë të mafias në Mianmar
Nëpër botë

Kina ekzekuton katër anëtarë të tjerë të mafias në Mianmar

Kina ka ekzekutuar katër anëtarë të mafias së familjes Bai, një nga dinastitë famëkeqe në Mianmar, raportojnë mediat shtetërore.

09:30 43 ditë më parë02.02.2026.

Autori
Britanikët do të udhëtojnë pa viza në Kinë
Nëpër botë

Britanikët do të udhëtojnë pa viza në Kinë

Dinamikat e reja gjeopolitike po bëjnë që mjaft shtete të afrohen me Kinën. Pas Kanadasë, së fundmi dhe kryeministri britanik Keir Starmer ka vizituar Pekinin.

13:50 47 ditë më parë29.01.2026.

Autori
Kina gati të dërgojë në hapësirë astronautin e parë robotik humanoid
TEKNOLOGJI

Kina gati të dërgojë në hapësirë astronautin e parë robotik humanoid

Prodhuesi kinez i robotëve humanoid ‘Engine AI’ ka njoftuar planet për të dërguar një robot humanoid në hapësirë, me qëllim krijimin e astronautit të parë robotik në botë.

12:16 47 ditë më parë29.01.2026.

Autori
Diplomaci me top futbolli, Starmer përdor humbjen e Arsenalit për 't'i vjedhur' zemrën Xi-së
Nëpër botë

Diplomaci me top futbolli, Starmer përdor humbjen e Arsenalit për 't'i vjedhur' zemrën Xi-së

Kryeministri britanik Keir Starmer i dhuroi Presidentit kinez, Xi Jinping topin e futbollit të ndeshjes së fundjavës në Premier League midis Manchester United dhe Arsenal, që u fitua nga 'Djajtë e Kuq' me rezultatin 3-2.

10:16 47 ditë më parë29.01.2026.

Autori
Britania tenton të zbusë “Dragoin” kinez, Starmer zbarkon në Pekin pas 8 viteve të akullta
Nëpër botë

Britania tenton të zbusë “Dragoin” kinez, Starmer zbarkon në Pekin pas 8 viteve të akullta

Mes tensionit në marrëdhëniet me SHBA-në, Anglia po i kthen sytë nga Kina. Kryeministri Keir Starmer mbërriti në Pekin për një vizitë tre ditore, hera e parë kjo që një kryeministër britanik shkel në tokën kineze që nga viti 2018.

18:27 48 ditë më parë28.01.2026.

Autori
"Magjia" që ndodhte në Kinë, si u ndërtua stacioni i trenit për 9 orë
TEKNOLOGJI

"Magjia" që ndodhte në Kinë, si u ndërtua stacioni i trenit për 9 orë

Shpesh dëgjojmë për projekte infrastrukturore që zgjasin me vite të tëra deri në finalizimin e tyre. Krejt e kundërta ndodhte vite më parë në Kinë, aty ku përfundoi rindërtimin dhe lidhjen e një stacioni hekurudhor brenda vetëm nëntë orësh.

12:32 48 ditë më parë28.01.2026.

Autori
Mijëra qytetarë në lot, Japonia i dorëzon Kinës dy pandat e fundit
LIFESTYLE

Mijëra qytetarë në lot, Japonia i dorëzon Kinës dy pandat e fundit

Largimi i Xiao Xiao dhe Lei Lei nga Japonia do ta lërë vendin pa panda për herë të parë që nga viti 1972.

23:30 48 ditë më parë27.01.2026.

Autori
Alarm në Londër, kinezët spiunuan Downing Street, hyn në celularët e stafit të 3 kryeministrave
Europa

Alarm në Londër, kinezët spiunuan Downing Street, hyn në celularët e stafit të 3 kryeministrave

Hakerët e mbështetur nga Pekini dyshohet se kanë hakuar telefonat e zyrtarëve të lartë të qeverisë britanike për vite me radhë.

18:42 49 ditë më parë27.01.2026.

Autori
“Doktrina e re e mbrojtjes së Amerikës”: Europa dhe NATO aleatë, Rusia kërcënim i menaxhueshëm
Amerika

“Doktrina e re e mbrojtjes së Amerikës”: Europa dhe NATO aleatë, Rusia kërcënim i menaxhueshëm

Prioritet i Shteteve të Bashkuara do të mbetet garantimi i territorit kombëtar. Ndryshim thelbësor në qasjen ndaj Kinës, kërcënimi nga Pekini nuk shihet më si rrezik madhor.

10:00 52 ditë më parë24.01.2026.

Autori
Lindën vetëm 8 milionë fëmijë në një vit, popullsia e Kinës bie për të katërtin vit radhazi
LIFESTYLE

Lindën vetëm 8 milionë fëmijë në një vit, popullsia e Kinës bie për të katërtin vit radhazi

Popullsia e Kinës bie për të katërtin vit radhazi, me vetëm 7.92 milionë lindje në 2025, niveli më i ulët që nga 1949, duke theksuar krizën demografike dhe sfidat e mëdha ekonomike që paraqet plakja e shpejtë e popullsisë.

20:42 55 ditë më parë20.01.2026.

Autori
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Të fundit
Pas Bulqizës, edhe Pogradeci në alarm nga zjarret: Era ndihmon përhapjen e flakëve në Somotinë
Aktualitet

Pas Bulqizës, edhe Pogradeci në alarm nga zjarret: Era ndihmon përhapjen e flakëve në Somotinë

Terreni dhe kushtet atmosferike e kanë ndërlikuar ndërhyrjen, edhe banorët e fshatit janë bashkuar me ekipet në vendngjarje, për të ndihmuar në frenimin e zjarrit.

20:03 20 min më parë17.03.2026.

Autori
Dëshmon vrasësi i shqiptares Ilaria Sula: Një “perde” më ra para syve, nuk e di sa herë e godita
Kronikë

Dëshmon vrasësi i shqiptares Ilaria Sula: Një “perde” më ra para syve, nuk e di sa herë e godita

Vrasja e 22-vjeçares shqiptare Ilaria Sula në Itali ka rikthyer në vëmendje një nga ngjarjet më tronditëse rreth një vit më parë, ndërsa autori i krimit ka dhënë dëshminë e tij në gjykatë.

19:52 31 min më parë17.03.2026.

Autori
“Botërori 2026”, FIFA nuk do t’i zhvendosë ndeshjet e Iranit në Meksikë
Futboll

Një zëdhënës i “qeverisë” së futbollit deklaroi se FIFA shpreson që të gjitha ekipet pjesëmarrëse të zhvillojnë ndeshjet sipas kalendarit të shpallur më 6 dhjetor 2025.

19:39 44 min më parë17.03.2026.

Autori
Skena dramatike në Manhattan, qiellgërvishtësi përfshihet nga flakët
Amerika

Incidentet shoqërojnë festimet e Shën Patrikut, zjarrfikësit ndërhyjnë në New York, në çatinë e një ndërtese shumëkatëshe.

19:13 1 h më parë17.03.2026.

Autori
Aksident i rëndë në tunel, mbi 80 makina përplasen në Itali
Europa

Një aksident i rëndë zinxhir është regjistruar në Itali, ku dhjetëra automjete janë përplasur brenda një tuneli në autostradën Messina-Palermo. Ngjarja ka shkaktuar kaos në qarkullim dhe ka lënë disa persona të lënduar.

18:58 1 h më parë17.03.2026.

Autori
Më të lexuarat
Futboll

Një zëdhënës i “qeverisë” së futbollit deklaroi se FIFA shpreson që të gjitha ekipet pjesëmarrëse të zhvillojnë ndeshjet sipas kalendarit të shpallur më 6 dhjetor 2025.

19:39 43 min më parë17.03.2026.

Autori
Kronikë

Vrasja e 22-vjeçares shqiptare Ilaria Sula në Itali ka rikthyer në vëmendje një nga ngjarjet më tronditëse rreth një vit më parë, ndërsa autori i krimit ka dhënë dëshminë e tij në gjykatë.

19:52 30 min më parë17.03.2026.

Autori
Dinamo zhytet në krizë, Teuta fiton në Air Albania
Futboll

Dinamo zhytet në krizë, Teuta fiton në Air Albania

Në një përballje të luftuar në stadiumin Air Albania, Teuta arriti të marrë një fitore minimale, por shumë të rëndësishme ndaj Dinamo City, duke triumfuar me rezultatin 0-1.

20:30 1 ditë më parë15.03.2026.

Autori
Aktualitet

Terreni dhe kushtet atmosferike e kanë ndërlikuar ndërhyrjen, edhe banorët e fshatit janë bashkuar me ekipet në vendngjarje, për të ndihmuar në frenimin e zjarrit.

20:03 19 min më parë17.03.2026.

Autori
Sulmohen në Liban forcat paqeruajtëse të OKB/ Izraeli: Eliminuam “terroristin” që punonte për Iranin
Lindja e Mesme

Sulmohen në Liban forcat paqeruajtëse të OKB/ Izraeli: Eliminuam “terroristin” që punonte për Iranin

Forcat paqeruajtëse të Kombeve të Bashkuara janë qëlluar në Liban, raporton UNIFIL, misioni i përkohshëm i OKB-së në këtë vend.

20:57 1 ditë më parë15.03.2026.

Autori
SHQIPËRI
Aktualitet

20:03 20 min më parë17.03.2026.

Autori
Kronikë

19:52 31 min më parë17.03.2026.

Autori
Zjarr në Bulqizë, era favorizon flakët
Kronikë

Zjarr në Bulqizë, era favorizon flakët

Me rritjen e temperaturave dhe afrimin e sezonit të thatë, rreziku i zjarreve në natyrë rikthehet si një ndër shqetësimet kryesore në vend.

17:42 2 h më parë17.03.2026.

Autori
Akuza për tenderin 700 mijë euro, shkon për gjykim dosja ndaj Benet Becit
Kronikë

Akuza për tenderin 700 mijë euro, shkon për gjykim dosja ndaj Benet Becit

Kreu i Bashkisë së Shkodër, Benet Beci, do të përballet me drejtësinë, pasi GJKKO ka vendosur ta çojë zyrtarisht për gjykim në lidhje me një tender me vlerë rreth 700 mijë euro, duke e futur çështjen në një fazë të re vendimtare.

16:24 3 h më parë17.03.2026.

Autori
BOTË
Amerika

Incidentet shoqërojnë festimet e Shën Patrikut, zjarrfikësit ndërhyjnë në New York, në çatinë e një ndërtese shumëkatëshe.

19:13 1 h më parë17.03.2026.

Autori
Europa

Një aksident i rëndë zinxhir është regjistruar në Itali, ku dhjetëra automjete janë përplasur brenda një tuneli në autostradën Messina-Palermo. Ngjarja ka shkaktuar kaos në qarkullim dhe ka lënë disa persona të lënduar.

18:58 1 h më parë17.03.2026.

Autori
Objekt i zjarrtë mbi SHBA, banorët raportojnë shpërthimin e fuqishëm të meteorit
Amerika

Objekt i zjarrtë mbi SHBA, banorët raportojnë shpërthimin e fuqishëm të meteorit

Një shpërthim i fuqishëm ka alarmuar banorët në disa shtete të SHBA-së, pasi një objekt i zjarrtë, i dyshuar si meteor, hyri në atmosferën e Tokës.

18:11 2 h më parë17.03.2026.

Autori
Trump: Nuk na duhet ndihma e askujt në Iran / Netanyahu paralajmëron rrëzimin e regjimit në Teheran
Lindja e Mesme

Trump: Nuk na duhet ndihma e askujt në Iran / Netanyahu paralajmëron rrëzimin e regjimit në Teheran

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka deklaruar se shumica e aleatëve të NATO nuk janë të gatshëm të përfshihen në operacionin ushtarak kundër Iranit.

17:32 2 h më parë17.03.2026.

Autori
RAJON
Nga F-35 te armët izraelite, Greqia drejt finalizimit të 'Mburojës së Akilit' me kosto 3 miliardë €
RAJON

Nga F-35 te armët izraelite, Greqia drejt finalizimit të 'Mburojës së Akilit' me kosto 3 miliardë €

"Kupola Helenike" do të krijojë një mburojë antiraketë, antibalistike dhe antidronë në vend, duke krijuar një mbrojtje ajrore moderne të aftë për t'u përballur me çdo kërcënim përmes kombinimit të sensorëve, sistemeve të raketave dhe një sistemi të unifikuar komande dhe kontrolli.

14:43 5 h më parë17.03.2026.

Autori
KE heq të gjitha masat financiare ndaj Kosovës
Kosovë

KE heq të gjitha masat financiare ndaj Kosovës

Masat ndëshkuese ishin vendosur pas tensioneve në veriun e Kosovës, ku pati përplasje mes protestuesve serbë dhe forcave të sigurisë, përfshirë misionin e KFOR.

13:24 6 h më parë17.03.2026.

Autori
Bashkëshorti nuk pranonte ndarjen, sulmon me hanxhar gruan në rrugë
RAJON

Bashkëshorti nuk pranonte ndarjen, sulmon me hanxhar gruan në rrugë

Mediat italiane bëjnë të ditur se një 43-vjeçar shqiptar është arrestuar pasi ka sulmuar në mes të rrugës me hanxhar bashkëshorten e tij, pas nuk pranonte ndarjen.

13:12 7 h më parë17.03.2026.

Autori
Vrasja me armë në Gjakovë, dorëzohet në polici autori i dyshuar
Kosovë

Vrasja me armë në Gjakovë, dorëzohet në polici autori i dyshuar

Gjakova u trondit mëngjesin e së hënës nga të shtënat me armë zjarri që përfunduan me një viktimë dhe një person të plagosur. Pas disa orësh kërkimesh nga autoritetet, i dyshuari për këtë ngjarje u vetëdorëzua në polici.

21:31 22 h më parë16.03.2026.

Autori
SPORT
Futboll

19:39 44 min më parë17.03.2026.

Autori
Kupa e Botës ende në lojë, Neymar i zhgënjyer nga Ancelotti por shpreson te lista përfundimtare
Futboll

Kupa e Botës ende në lojë, Neymar i zhgënjyer nga Ancelotti por shpreson te lista përfundimtare

Herën e fundit që Neymar Jr. u ​​thirr nga Brazili ishte pak më shumë se një vit më parë, më 6 mars 2025. Në atë rast, trajneri i atëhershëm Dorival Junior e përfshiu atë në skuadrën për ndeshjet kualifikuese të Amerikës së Jugut kundër Kolumbisë dhe Argjentinës.

16:07 4 h më parë17.03.2026.

Autori
Përcaktohet kalendari i “Final 4”, zbulohet stadiumi ku do luhen ndeshjet
Futboll

Përcaktohet kalendari i “Final 4”, zbulohet stadiumi ku do luhen ndeshjet

Sipas FSHF të gjitha ndeshjet do të luhen nga 16 maji deri në datë 31 maj, teksa si stadium është zgjedhur “Air Albania”.

13:51 6 h më parë17.03.2026.

Autori
Tmerr në Romë, ylli i ekipit dhe familja e tij mbahen peng nga grabitësit e armatosur
Futboll

Tmerr në Romë, ylli i ekipit dhe familja e tij mbahen peng nga grabitësit e armatosur

Një bandë prej gjashtë personash të maskuar hyn në shtëpinë e tij në lagjen Castel Fusano të kryeqytetit italian gjatë natës dhe nën presionin e armës e mbajtën 24-vjeçarin, së bashku me familjen, të mbyllur në një dhomë gjatë bastisjes së rezidencës luksoze.

13:43 6 h më parë17.03.2026.

Autori
KULTURË
Shuhet Jurgen Habermas, një nga filozofët më me ndikim të shek. XX
KULTURË

Shuhet Jurgen Habermas, një nga filozofët më me ndikim të shek. XX

Jürgen Habermas, puna e të cilit mbi komunikimin, racionalitetin dhe sociologjinë e bëri atë një nga filozofët më me ndikim në botë dhe një figurë kyçe intelektuale në Gjermaninë e tij u shua në moshën 96 vjeçare.

09:02 2 ditë më parë15.03.2026.

Autori
Kitara ikonike e Pink Floyd shitet për 14.55 milionë dollarë, më e shtrenjta në histori
KULTURË

Kitara ikonike e Pink Floyd shitet për 14.55 milionë dollarë, më e shtrenjta në histori

David Gilmour e bleu këtë Fender Stratocaster në vitin 1970 nga Manny's Music në Manhattan.

11:40 3 ditë më parë14.03.2026.

Autori
Arkeologët zbulojnë Aleksandrinë e humbur në Tigër, kryeveprën e dytë të ngritur nga Aleksandri i Madh
KULTURË

Arkeologët zbulojnë Aleksandrinë e humbur në Tigër, kryeveprën e dytë të ngritur nga Aleksandri i Madh

Qyteti i lashtë u themelua në shekullin e 4-të para Krishtit si një port që lidhte tregtinë nga India me Mesopotaminë dhe botën mesdhetare dhe ra në harresë pas shekullit të 3-të pas Krishtit.

09:56 3 ditë më parë14.03.2026.

Autori
Në kohë lufte, Italia “thyen arkën”, blen pikturën e Caravaggio-s për 30 milionë euro
KULTURË

Në kohë lufte, Italia “thyen arkën”, blen pikturën e Caravaggio-s për 30 milionë euro

Blerja e veprës u bë pas më shumë se një viti negociatash. Vepra Maffeo Barberini e Caravaggio-s do t'i caktohet Galerive Kombëtare të Artit të Lashtë në Romë.

23:15 6 ditë më parë10.03.2026.

Autori
SHOWBIZ
I theu hundën të dashurës, arrestohet sërish reperi italian Baby Gang
SHOWBIZ

I theu hundën të dashurës, arrestohet sërish reperi italian Baby Gang

Baby Gang po hetohet për herë të parë edhe për keqtrajtim dhe sulm të rëndë ndaj partneres së tij, një 22-vjeçare italiane.

14:03 6 h më parë17.03.2026.

Autori
Salla e Oscar-it si kosh mbeturinash, shpërthen rrjeti kundër VIP-ave
SHOWBIZ

Salla e Oscar-it si kosh mbeturinash, shpërthen rrjeti kundër VIP-ave

Imazhi, i cili tregon sallën e Teatrit Dolby të mbushur me objekte të hedhura, u përhap me shpejtësi në mediat sociale dhe mblodhi gati 4 milionë shikime. Fotografia tregon mbeturina, të tilla si shishe uji bosh dhe pako me ushqime, të shpërndara midis ulëseve të teatrit.

12:35 7 h më parë17.03.2026.

Autori
Vlera e vërtetë e statujës së artë: Sa kushton një Oscar?
SHOWBIZ

Vlera e vërtetë e statujës së artë: Sa kushton një Oscar?

Statuja e çmimit Oscar në fakt nuk është e bërë tërësisht prej ari, por prej bronzi, dhe rreth 50 të tillë prodhohen çdo vit për këtë çmim.

11:57 8 h më parë17.03.2026.

Autori
E feston Oscar-in me një hamburger, fast-food-i shpërthen në ovacione
SHOWBIZ

E feston Oscar-in me një hamburger, fast-food-i shpërthen në ovacione

Aktori u pa duke buzëqeshur, ndërsa mbante statujën e artë mbi tavolinë dhe firmoste kapele letre për punonjësit.

07:44 12 h më parë17.03.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes