TË FUNDIT
Gati teksti i marrëveshjes SHBA-Iran! Trump i “bërtet” Netanjahut, në skenë del emri Ahmadinexhad SHBA nis “ofensivën” ndaj Kubës, Raul Kastro nën akuzë për një ngjarje të 1996 Moska nxjerr pamjet, ushtarët rusë po stërviten me koka bërthamore Berisha prezanton “Diellën” e tij: Rama e përdori Inteligjencën për të vjedhur Risi nga UEFA, kualifikueset e Botërorit, njësoj si skema e Champions League Incident mbi Detin e Zi, avionët luftarakë rusë vetëm 6 metër larg ‘spiunit’ britanik
Gati teksti i marrëveshjes SHBA-Iran! Trump i “bërtet” Netanjahut, në skenë del emri Ahmadinexhad SHBA nis “ofensivën” ndaj Kubës, Raul Kastro nën akuzë për një ngjarje të 1996 Moska nxjerr pamjet, ushtarët rusë po stërviten me koka bërthamore Berisha prezanton “Diellën” e tij: Rama e përdori Inteligjencën për të vjedhur Risi nga UEFA, kualifikueset e Botërorit, njësoj si skema e Champions League Incident mbi Detin e Zi, avionët luftarakë rusë vetëm 6 metër larg ‘spiunit’ britanik
17° Tiranë, Qiell i kthjellët

• Shqip
  • Serbisht
  • Polonisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Polonisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Kombetarja Donald Trump Çmimi i naftës Lufta në Lindjen e Mesme Hantavirusi
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
  • VIDEO
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

Abuzim me tendera

Tenderi 23 mln euro për tunelin e Kardhiq-Delvinë, Apeli i GJKKO rrëzon dënimin për Sonila Qaton
Kronikë

Tenderi 23 mln euro për tunelin e Kardhiq-Delvinë, Apeli i GJKKO rrëzon dënimin për Sonila Qaton

Në vendimin e mëparshëm, Sonila Qato ishte dënuar me 6 muaj burg për veprën penale “Shkelja e barazisë së pjesëmarrësve në tendera apo ankande publike”, dënim që më pas ishte konvertuar në 60 orë punë në shërbim të publikut.

17:13 3 h më parë20.05.2026.

Autori
Abuzimi me tenderët e ARRSH-së, SPAK kërkon 10 vite burg për Evis Berberin
Kronikë

Abuzimi me tenderët e ARRSH-së, SPAK kërkon 10 vite burg për Evis Berberin

Prokuroria e Posaçme ka kërkuar dënimin me 10 vite burg të ish-kreut të ARRSH-së, Evis Berberi, i cili akuzohet për shpërdorim detyre, korrupsion pasiv, shkelje të barazisë në tendera dhe pastrim të produkteve të veprës penale.

10:52 33 ditë më parë17.04.2026.

Autori
Tenderi 77 mln lekë ‘fundos’ ish-krybashkiakun e Finiqit, dënohet me 4 vite burg
Kronikë

Tenderi 77 mln lekë ‘fundos’ ish-krybashkiakun e Finiqit, dënohet me 4 vite burg

Sipas SPAK, hetimet kanë zbuluar se gjatë viteve 2017–2019 në Bashkinë e Finiqit janë zhvilluar procedura të parregullta prokurimi me vlerë totale rreth 77 milionë lekë. Organi i akuzës pretendon se tenderat janë manipuluar përmes dokumentacionit të falsifikuar dhe fituesit kanë qenë të paracaktuar.

13:00 36 ditë më parë14.04.2026.

Autori
Tenderi 700 mijë euro, kalon për gjykim dosja për Benet Becin dhe 6 zyrtarë
Kronikë

Tenderi 700 mijë euro, kalon për gjykim dosja për Benet Becin dhe 6 zyrtarë

Sipas SPAK, shkeljet lidhen me një tender konsulence me vlerë rreth 700 mijë euro, të zhvilluar në vitin 2019 nga KESH, me objekt “Zhvillimi Strategjik i Sektorit Energjetik”.

15:42 64 ditë më parë17.03.2026.

Autori
Skandali i tenderave, SPAK jep pretencën për pedagogët dhe punonjësit e Universitetit Bujqësor të Tiranës
Sociale

Skandali i tenderave, SPAK jep pretencën për pedagogët dhe punonjësit e Universitetit Bujqësor të Tiranës

Sipas aktakuzës, bëhet fjalë për nëntë procedura tenderimi të zhvilluara në mënyrë fiktive gjatë vitit 2022, me një vlerë totale rreth 90 milionë lekë të reja.

12:55 82 ditë më parë27.02.2026.

Autori
“Parregullsi në 12 tendera”: SPAK dërgon për gjykim çështjen e ish-kryebashkiakut të Kavajës, Elvis Roshi
Kronikë

“Parregullsi në 12 tendera”: SPAK dërgon për gjykim çështjen e ish-kryebashkiakut të Kavajës, Elvis Roshi

Roshi dhe 10 zyrtarë të tjerë dyshohet se kanë shkaktuar një dëm ekonomik prej rreth 33 milionë lekësh të reja përmes tenderave të rikonstruksionit të qendrës së qytetit dhe ndërtimit të disa rrugëve.

10:30 99 ditë më parë10.02.2026.

Autori
Tenderi 700 mijë euro i KESH, SPAK mbyll hetimet, çon për gjykim Benet Becin
Kronikë

Tenderi 700 mijë euro i KESH, SPAK mbyll hetimet, çon për gjykim Benet Becin

Prokuroria e Posaçme ka dërguar për gjykim dosjen e kryebashkiakut të Shkodrës, Benet Beci dhe 6 zyrtarëve të të tjerë të akuzuar për shkelje me një tender me vlerë 700 mijë euro, të Koorporatës Elektroenergjetike Shqiptare.

15:54 131 ditë më parë09.01.2026.

Autori
I pandehur për tenderin 700 mijë euro, Benet Beci paraqitet në SPAK
Kronikë

I pandehur për tenderin 700 mijë euro, Benet Beci paraqitet në SPAK

Kryebashkiaku i Shkodrës, Benet Beci është paraqitur pasditen e sotme në SPAK.

15:04 152 ditë më parë19.12.2025.

Autori
Tenderat e manipuluar të AKSHI, mbeten nën arrest Karçanaj dhe zv/drejtoresha
Kronikë

Tenderat e manipuluar të AKSHI, mbeten nën arrest Karçanaj dhe zv/drejtoresha

Gjykata e Posaçme ka lënë në fuqi masën e sigurisë “arrest shtëpie” për drejtoreshën e AKSHI, Mirlinda Karçanaj dhe zëvendësen e saj Hava Delibashi.

18:35 153 ditë më parë18.12.2025.

Autori
Abuzimi 33 milionë lekë me tenderat “përndjek” Elvis Roshin, ish-kryebashkiaku i Kavajës paraqitet në SPAK
Kronikë

Abuzimi 33 milionë lekë me tenderat “përndjek” Elvis Roshin, ish-kryebashkiaku i Kavajës paraqitet në SPAK

Ish-kryebashkiaku i Kavajës, Elvis Roshi u paraqit mëngjesin e së premtes në Prokurorinë e Posaçme, i shoqëruar nga avokati i tij, pasi është marrë i pandehur për abuzim me tenderat.

11:25 159 ditë më parë12.12.2025.

Autori
Të fundit
Gati teksti i marrëveshjes SHBA-Iran! Trump i “bërtet” Netanjahut, në skenë del emri Ahmadinexhad
Lindja e Mesme

Gati teksti i marrëveshjes SHBA-Iran! Trump i “bërtet” Netanjahut, në skenë del emri Ahmadinexhad

Sipas këtyre burimeve, aktualisht po i bëhen disa rregullime tekstit të marrëveshjes dhe njoftimi për arritjen e saj mund të vijë brenda pak orësh.

20:17 4 min më parë20.05.2026.

Autori
SHBA nis “ofensivën” ndaj Kubës, Raul Kastro nën akuzë për një ngjarje të 1996
Amerika

Autoritetet amerikane thonë se ngjarja lidhet me rrëzimin e dy avionëve të një grupi emigrantësh kubanë që vepronte në Florida dhe kërkonte të ndihmonte personat që largoheshin nga Kuba.

20:04 17 min më parë20.05.2026.

Autori
Moska nxjerr pamjet, ushtarët rusë po stërviten me koka bërthamore
Europa

Në një deklaratë për mediat shtetërore, Ministria e Mbrojtjes tha se forcat e saj kishin praktikuar vendosjen e njësive "në nivelet më të larta të gatishmërisë luftarake për përdorimin e armëve bërthamore".

19:50 31 min më parë20.05.2026.

Autori
Berisha prezanton “Diellën” e tij: Rama e përdori Inteligjencën për të vjedhur
Politikë

Nga ana tjetër, ai kritikoi ashpër drejtimin aktual politik në vend, të cilin i akuzoi si të papërgatitur për sfidat e epokës së inteligjencës artificiale.

19:36 45 min më parë20.05.2026.

Autori
Risi nga UEFA, kualifikueset e Botërorit, njësoj si skema e Champions League
Futboll

Çdo kombëtare do të zhvillojë ndeshje vetëm me 6 kundërshtarë të ndryshëm, sipas modelit të ri që UEFA përdor tashmë në kompeticionet për klube.

19:23 58 min më parë20.05.2026.

Autori
Më të lexuarat
Treni pa drejtues 2.5 kilometra i gjatë që përshkon shkretëtirën australiane
Nëpër botë

Treni pa drejtues 2.5 kilometra i gjatë që përshkon shkretëtirën australiane

Në zemër të shkretëtirës australiane qarkullojnë disa nga trenat më të mëdhenj dhe më të avancuar në botë, të ndërtuar për të transportuar miliona tonë minerale nga minierat drejt porteve eksportuese.

09:29 10 h më parë20.05.2026.

Autori
Sulm i rëndë në qytetin turk, vriten 4 persona, plagosen 8 të tjerë
Nëpër botë

Sulm i rëndë në qytetin turk, vriten 4 persona, plagosen 8 të tjerë

Mësohet se gjatë arratisjes ai vrau edhe një bari që po kulloste delet në afërsi, si dhe një shofer kamioni.

21:18 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
“Ishte një tronditje e madhe”, tërmet në Turqi, lëkundjet ndjehen në disa qytete
Europa

“Ishte një tronditje e madhe”, tërmet në Turqi, lëkundjet ndjehen në disa qytete

Një tërmet me magnitudë 5.6 ballë ka goditur mëngjesin e sotëm distriktin Battalgazi në Malatya të Turqisë.

09:40 10 h më parë20.05.2026.

Autori
Rama vizitë në Korenë e Jugut, nga Diella tek IA pjesë e diskutimeve
Aktualitet

Rama vizitë në Korenë e Jugut, nga Diella tek IA pjesë e diskutimeve

Kryeministri Edi Rama ndodhet në Korenë e Jugut për një vizitë disaditore ku është takuar dhe me homologun e tij Kim Min-seok. Forcimi i marrëdhënieve të bashkëpunimit mes dy vendeve ka qenë në fokus të bisedimeve.

09:53 10 h më parë20.05.2026.

Autori
E rëndë në Kuçovë, i dyshuari i rrëmben armën efektivit dhe e plagos
Kronikë

E rëndë në Kuçovë, i dyshuari i rrëmben armën efektivit dhe e plagos

Efektivët e tjerë ndërhynë menjëherë duke neutralizuar autorin dhe duke i rimarrë armën.

21:37 1 ditë më parë18.05.2026.

Autori
SHQIPËRI
Politikë

Nga ana tjetër, ai kritikoi ashpër drejtimin aktual politik në vend, të cilin i akuzoi si të papërgatitur për sfidat e epokës së inteligjencës artificiale.

19:36 45 min më parë20.05.2026.

Autori
“Gjuha amtare e drejtë themelore”, MEPJ reagon për protestën e Shkupit
Aktualitet

“Gjuha amtare e drejtë themelore”, MEPJ reagon për protestën e Shkupit

Në reagimin e saj, Ministria e Jashtme thekson se jo çdo angazhim institucional bëhet publik menjëherë apo reflektohet në deklarata mediatike dhe rrjete sociale.

18:23 1 h më parë20.05.2026.

Autori
“U morën peng për 9 orë”, Bardhi: Asnjë reagim për trajtimin e studentëve nga autoritetet maqedonase
Politikë

“U morën peng për 9 orë”, Bardhi: Asnjë reagim për trajtimin e studentëve nga autoritetet maqedonase

Sipas Bardhit, autoritetet shqiptare kanë qenë në dijeni të situatës, ndërsa pretendon se të rinjtë janë lëvizur nga kufiri me Shqipërinë drejt Kumanovës dhe më pas pranë kufirit me Serbinë

17:26 2 h më parë20.05.2026.

Autori
Kronikë

Në vendimin e mëparshëm, Sonila Qato ishte dënuar me 6 muaj burg për veprën penale “Shkelja e barazisë së pjesëmarrësve në tendera apo ankande publike”, dënim që më pas ishte konvertuar në 60 orë punë në shërbim të publikut.

17:13 3 h më parë20.05.2026.

Autori
BOTË
Lindja e Mesme

Sipas këtyre burimeve, aktualisht po i bëhen disa rregullime tekstit të marrëveshjes dhe njoftimi për arritjen e saj mund të vijë brenda pak orësh.

20:17 4 min më parë20.05.2026.

Autori
Amerika

Autoritetet amerikane thonë se ngjarja lidhet me rrëzimin e dy avionëve të një grupi emigrantësh kubanë që vepronte në Florida dhe kërkonte të ndihmonte personat që largoheshin nga Kuba.

20:04 17 min më parë20.05.2026.

Autori
Europa

Në një deklaratë për mediat shtetërore, Ministria e Mbrojtjes tha se forcat e saj kishin praktikuar vendosjen e njësive "në nivelet më të larta të gatishmërisë luftarake për përdorimin e armëve bërthamore".

19:50 31 min më parë20.05.2026.

Autori
Incident mbi Detin e Zi, avionët luftarakë rusë vetëm 6 metër larg ‘spiunit’ britanik
Nëpër botë

Incident mbi Detin e Zi, avionët luftarakë rusë vetëm 6 metër larg ‘spiunit’ britanik

Ministria britanike e Mbrojtjes ka bërë me dije se dy avionë luftarakë rusë interceptuan 'në mënyrë të përsëritur dhe të rrezikshme' një aeroplan spiun të paarmatosur të RAF-it mbi Detin e Zi muajin e kaluar.

19:08 1 h më parë20.05.2026.

Autori
RAJON
Ishin nisur drejt Tiranës me furgon, kapen në Maqedoni gjysmë milioni euro
RAJON

Ishin nisur drejt Tiranës me furgon, kapen në Maqedoni gjysmë milioni euro

Paratë ishin fshehur në një hapësirë të modifikuar brenda mjetit, të ndara në 14 qese, me qëllim shmangien e kontrollit doganor.

16:47 3 h më parë20.05.2026.

Autori
4 qytete kroate ndalojnë alkoolin nga ora 9 e mbrëmjes deri në 6 të mëngjesit
RAJON

4 qytete kroate ndalojnë alkoolin nga ora 9 e mbrëmjes deri në 6 të mëngjesit

Një valë masash të reja kundër konsumimit të alkoolit nga të rinjtë pritet të prekë disa qytete në Kroaci, pasi autoritetet lokale po planifikojnë kufizimin e shitjes së alkoolit gjatë orëve të natës.

12:05 8 h më parë20.05.2026.

Autori
Kosova shpenzon 1 miliard dollarë për armatime, gjenerali i ushtrisë serbe: Problematike!
Kosovë

Kosova shpenzon 1 miliard dollarë për armatime, gjenerali i ushtrisë serbe: Problematike!

Kosova filloi ndërtimin e forcave të saj të armatosura në vitin 2017, me mbështetjen e SHBA-së, Gjermanisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Francës. Afati i fundit është një dekadë dhe buxheti është 1 miliard dollarë.

22:58 21 h më parë19.05.2026.

Autori
Zgjedhjet në Kosovë, KQZ afron datën kur nis votimi me postë
Kosovë

Zgjedhjet në Kosovë, KQZ afron datën kur nis votimi me postë

Ky ndryshim është bërë pas njoftimit nga kompania kontraktuese për shërbime postare, sipas të cilës operatori DHL dhe shërbimet postare në disa vende evropiane nuk do të funksionojnë më 25 maj për shkak të një feste zyrtare.

20:31 23 h më parë19.05.2026.

Autori
SPORT
Futboll

Çdo kombëtare do të zhvillojë ndeshje vetëm me 6 kundërshtarë të ndryshëm, sipas modelit të ri që UEFA përdor tashmë në kompeticionet për klube.

19:23 58 min më parë20.05.2026.

Autori
Trabzonspor blen kartonin e Muçit, 8.5 mln euro në arkat e Beshiktash
Futboll

Trabzonspor blen kartonin e Muçit, 8.5 mln euro në arkat e Beshiktash

Ernest Muçi do të jetë zyrtarisht një lojtar i Trabzonspor, pasi klubi turk ka derdhur përfundimisht 8.5 milionë euro në arkat e Beshiktash për shërbimet e tij. Shqiptari ka qenë një nga lojtarët më të spikatur të skuadrës këtë sezon, duke realizuar 15 gola dhe duke dhënë disa asistime vendimtare.

18:52 1 h më parë20.05.2026.

Autori
“Do t’ju mbështes kudo që të jem”, videomesazh emocionues i Sylvinhos për Kuqezinjtë
Kombëtarja

“Do t’ju mbështes kudo që të jem”, videomesazh emocionues i Sylvinhos për Kuqezinjtë

Në mesazhin e tij, Sylvinho e cilësoi periudhën në krye të kuqezinjve si një “kapitull të mrekullueshëm pune”.

17:57 2 h më parë20.05.2026.

Autori
Merr fund ankthi dhe pritja, Arsenal zyrtarisht kampion i Premier League, City i bën “nderin e jetës”
Futboll

Merr fund ankthi dhe pritja, Arsenal zyrtarisht kampion i Premier League, City i bën “nderin e jetës”

Arsenal është zyrtarisht kampion i Anglisë për sezonin 2025-2026. Topçinjtë përfituan nga një humbje e Manchester City për t’u konfirmuar dhe matematikisht në krye të renditjes.

22:26 21 h më parë19.05.2026.

Autori
KULTURË
Piktura e Jackson Pollock shitet për një rekord prej 181 milionë dollarësh
KULTURË

Piktura e Jackson Pollock shitet për një rekord prej 181 milionë dollarësh

Një vepër arti e Jackson Pollock, e përshkruar si një nga "pikturat e para vërtet abstrakte" në histori, është shitur në ankand për 181 milionë dollarë në New York.

07:54 12 h më parë20.05.2026.

Autori
Bullgaria triumfon në Eurovision, Shqipëria renditet e 13-ta
KULTURË

Bullgaria triumfon në Eurovision, Shqipëria renditet e 13-ta

Një natë plot emocione, spektakël dhe rivalitet muzikor ka kurorëzuar Eurovisionin me fitoren e Bullgaria. Përfaqësuesja bullgare Dara arriti të triumfojë me këngën “Bangaranga”, duke bindur si juritë profesioniste ashtu edhe publikun europian.

08:02 3 ditë më parë17.05.2026.

Autori
Filmi "Adolesence" bën histori në çmimet BAFTA
KULTURË

Filmi "Adolesence" bën histori në çmimet BAFTA

Drama e Netflix-it, Adolescence, ishte fituesi i madh në Çmimet Bafta Television të dielën, me The Celebrity Traitors dhe Last One Laughing që morën gjithashtu një pjesë të lavdisë.

22:17 8 ditë më parë11.05.2026.

Autori
Tedi Papavrami dekorohet me 'Urdhrin Suprem të Shqiponjës', Rama: Je ylli i botës që ndriçon edhe për vendin
KULTURË

Tedi Papavrami dekorohet me 'Urdhrin Suprem të Shqiponjës', Rama: Je ylli i botës që ndriçon edhe për vendin

Rama e cilësoi Papavramin si një figurë të rrallë artistike dhe njerëzore, duke vënë në dukje jo vetëm talentin e tij si muzikant, por edhe integritetin dhe dimensionin e tij intelektual e shoqëror.

19:21 9 ditë më parë11.05.2026.

Autori
SHOWBIZ
Kylie Minogue rrëfen betejën me kancerin: M'u rikthye në 2021
SHOWBIZ

Kylie Minogue rrëfen betejën me kancerin: M'u rikthye në 2021

Kylie Minogue ka zbuluar se iu diagnostikua për herë të dytë me kancer në vitin 2021, pasi kishte marrë trajtim të suksesshëm për kancerin e gjirit në vitin 2005.

13:16 7 h më parë20.05.2026.

Autori
Vjedhja e Luvrit bëhet film, ja kur del në kinema
SHOWBIZ

Vjedhja e Luvrit bëhet film, ja kur del në kinema

Ngjarja e 19 tetorit 2025 u cilësua si “grabitja e shekullit”. Katër persona arritën të hynin në Galerinë e Apollonit brenda muzeut dhe të merrnin në vetëm pak minuta nëntë bizhuteri historike me vlerë rreth 88 milionë euro.

22:10 22 h më parë19.05.2026.

Autori
Shakira fiton betejën me shtetin spanjoll, gjykata urdhëron kthimin e 55 milionë eurove
SHOWBIZ

Shakira fiton betejën me shtetin spanjoll, gjykata urdhëron kthimin e 55 milionë eurove

Këngëtarja kolumbiane Shakira ka fituar betejën ligjore me autoritetet tatimore në Spanjë, pasi një gjykatë spanjolle urdhëroi kthimin e 55 milionë eurove që sipas vendimit ishin mbledhur padrejtësisht nga administrata tatimore.

16:25 2 ditë më parë18.05.2026.

Autori
Hollivudi ka një çift të ri? Dyshime për romancë mes Pamela Anderson dhe Tom Cruise
SHOWBIZ

Hollivudi ka një çift të ri? Dyshime për romancë mes Pamela Anderson dhe Tom Cruise

Sipas raportimeve, aktorja 58-vjeçare ka tërhequr vëmendjen e yllit 63-vjeçar të Hollivudit dhe Pamela Anderson thuhet gjithashtu se po "i hap vend dashurisë në jetën e saj".

21:20 2 ditë më parë17.05.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes